Forma-1

F1: a Renault sem bánja, ha lecserélik a nevét

A Renault támogatja, hogy a jelenleg Lotus Renault GP néven futó Forma-1-es istállót szimplán Lotusszá nevezzék át a következő idényben.

A Renault-nak a motorszállítói szerződéseken kívül nincs köze a Forma-1-hez, az egyik csapat ennek ellenére máig viseli a francia gyártó nevét. A Lotus-hátterű Lotus Renault GP (a másik, a Lotustól független Team Lotushoz hasonlóan) szeretne nevet változtatni a 2012-es idényre, ám ehhez még a csapatok hozzájárulása is szükséges. A csapat egyszerűen Lotus néven futna a 2012-es idénytől, a névcserét a Renault teljes mellszélességgel támogatja.

“Bízom benne, hogy elfogadják a változást, ez egy jó döntés” – jelentette ki Jean-Francois Caubet, a Renault Sport vezérigazgatója. “A névcsere nem befolyásolja a csapattal való kapcsolatunkat. Két évvel ezelőtt adtuk el az alakulatot, végig azt a stratégiát követtük, hogy kapcsolatban maradunk vele.”


“Nagy autógyártóként nem tehetjük meg, hogy egyik pillanatról a másikra véget vetünk valaminek. Úgy terveztük, hogy lépésről lépésre csökkentjük befolyásunkat, kihegyezve azt a technikai együttműködésre. Eddig egy kicsit zavarba ejtő volt a helyzet: a csapat tulajdonosa a Genii Capital, a főszponzor a Lotus, a sajtóban mégis Renault-ként emlegették a gárdát.”

“Mi nem erőltettük eddig túlságosan a váltást, de nemrég megkérdeztük Bernie-t, tudna-e esetleg tenni valamit az ügy érdekében. A Lotus remek megoldás.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik