Forma-1

Kubicának már garantálja az F-1-et az orvosa

Bár a csapatfőnök nem akar sokáig várni Robert Kubicára, a lengyel rehabilitációját vezető orvos szerint a pilóta jövőre már F1-est vezethet.

A Lotus Renault csapatfőnöke, Eric Boullier többször hangsúlyozta mostanában, hogy október közepére, legkésőbb végére biztosan tudni akarja, a februárban súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica visszatérhet-e a Forma-1-be jövőre.

Ha nem – és Boullier és a Renault számára talán üzletileg ez is a kívánatosabb forgatókönyv -, 2012-ben Bruno Senna vagy Romain Grosjean ülhet Vitalij Petrov mellé, esetleg helyére. “A halasztgatásokkal a csapat érdekeit kockáztatjuk. Ezért van a határidő” – mondta a francia a hétvégén a brazil Globo Esportének.

Kubica menedzsere, Dainele Morelli ugyanakkor az olasz Omnicorsének úgy nyilatkozott, hogy a teljes felépülés már biztosnak látszik, de pontos időpontot nem tudnak adni. A Renault csapatorvosa, a lengyel rehabilitációját vezető Riccardo Ceccarelli is alátámasztja a menedzser szavait.

“Magabiztosan merném állítani, hogy Robert 2012-ben F1-es versenyző lesz. Azt nem tudom megmondani, mikor áll majd teljesen készen, de valamikor november és január között” – mondta az orvos, aki szerint a súlyosan sérült jobb kéznél már minden komplikáció veszélye elmúlt.
“Igen, nagyszerűen alakul, még ha a gyógyulás csak fokozatos is. Ne feledjük, hogy Robertnél két ideg is megsérült a háromból, elszakadtak az ínszalagjai és az izmai, az ujjak érzékenysége lassan tér vissza.”

Korábban arról volt szó, hogy Kubica szeptemberben már autót vezethet, de ez egyelőre kizárt, ugyanis a lába még sínben van. “Így igaz, Robert lábán még ott a rögzítő, nem sietünk az eltávolításával, minél tovább rajta van, annál jobb az eredmény. Szóval amíg a kéz és a könyök gyógyulására várunk, nem érdemes sietni ezzel sem. Az izmok hónapok óta inaktívak, szóval vissza kell hozni a tónusukat, az erejüket. De a nagy kérdés, hogy vezethet-e még valaha a Forma-1-ben, már eldőlt – vezetni fog.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik