Forma-1

Ecclestone nem hisz Iránban

Bár Irán Forma-1-es versenyt rendezne, az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone egyáltalán nem vágyik a nyugatgyűlölő vezetésű iszlám köztársaságba.

Irán a héten jelentette be, hogy hamarosan egy nemzetközi autóversenyek rendezésére alkalmas pályát épít a fővárostól, Teherántól nem messze.

A kezdetben az FIA 2-es besorolásának megfelelő versenyhelyszín – amely az első motorsport-létesítmény lesz az országban – a távolabbi tervek szerint a legmagasabb kritériumoknak megfelelve a Forma-1-et is fogadná.

A Nyugatot és annak minden vívmányát elutasító vezetésű iszlám köztársaság azonban igen valószínűtlen helyszínnek látszik az F1 számára, a száguldó cirkusz legtöbb szereplőjét adó Nagy-Britannia külügyminisztériuma például a polgárainak legkevésbé ajánlott utazási célpontok közé sorolja Iránt.

A hír kapcsán feltettük a kérdést, hogy vajon az emberi jogi aggályokkal kapcsolatban dollármilliókért “cserébe” elnézőnek bizonyuló Bernie Ecclestone hajlandó lenne-e az F1-et Iránba vinni, de úgy tűnik, ez az ötlet már neki is sok: “Három-négy ország is vár már a bekerülésre, nem hiszem, hogy Irán előkelő helyen szerepel a listánkon” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik