Forma-1

Webber sajnálta volna, ha visszavonul

Az ausztrál Forma-1-es pilóta szerint az egyetlen ésszerű döntés a Red Bull-lal való szerződéshosszabbítás volt számára.

Hosszú kivárás, spekulációk után a Red Bull és Mark Webber a múlt hétvégén Belgiumban bejelentette, hogy az ausztrál 2012-re is szerződést hosszabbított a csapattal.

A veterán a BBC-nél vitt rovatában arról ír, hogy ez volt a legjobb döntés, a visszavonulás vagy az átszerződés – a Ferrarival és a Renault-val kapcsolatban is emlegették – hiba lett volna számára.

“Úgy tűnhet, hogy nagyon sokáig tartott elrendezni a dolgokat, és tényleg mérlegelnem is kellett a különböző lehetőségeket. De a szerződési tárgyalások végül nagyon simán zajlottak. Kezdetek óta szerves része vagyok a Red Bullnak, és még mindig jól érzem itt magam. Hiba lett volna abbahagyni a versenyzést” – írta a 35 éves pilóta.


“Most is jól versenyzek. Az idei év egy kicsit nehezen indult, mert eltartott egy ideig, amíg alkalmazkodtam az új gumikhoz. De alig várom, hogy jövőre újra szembeszálljak Sebbel (Vettel) és mindenki mással is.”

Webber egy kicsit még pontosított, jelenlegi 92 pontos hátránya ellenére hangsúlyozza, hogy még az idei esélyekről sem mondott le: “De ez az év sincs még lejátszva. A jövő hétvégi Monzával együtt van még hét futam, bármi megtörténhet.”

 


Ajánlott videó

Olvasói sztorik