Forma-1

Bearanyozták Schumacher jubileumát

Michael Schumacher múlt hétvégi F1-es jubileumára a sisakszállító partnere valódi aranybevonattal látta el az ünnepi alkalomra készült fejvédőt.

A hétszeres világbajnok a múlt hétvégén ünnepelte az 1991-es Belga Nagydíjon történt F1-es bemutatkozásának 20. jubileumát. A német pilóta régi partnere, a sisakokat gyártó Schuberth sem feledkezett meg az ünnepről, a cég – ahogy láthattuk is – egy arany sisakkal kedveskedett Michael Schumachernek.

A 21 karátos aranylemezekkel bevont különlegességet a Schuberth sisakgyár és a tervezéssel-festéssel foglalkozó Jens Münser Designs készítette, hogy Schumi stílusosan ünnepelhesse a különleges évfordulót. Schumacher kizárólag ezen a történelmi futamon viselte az aranysisakot a hagyományos, vörös fényezésű modell helyett. Természetesen nem hiányozhattak a mintából a szokásos motívumok, mint például a kínai sárkányalakok és írásjelek, valamint Michael logója, de ezúttal fehér helyett feketében készítették el őket. Az évfordulóra az 1991 és 2011 feliratok utaltak, a világbajnoki címekre pedig hét csillag és a hozzájuk tartozó évszámok.

“Megtisztelő, hogy a Schuberth egy ilyen különleges bukósisakkal lepett meg ebből az alkalomból. Egy arannyal bevont sisak a 20 évvel ezelőtti spái bemutatkozásom és az azt követő aranyévek emlékére – igazán nagyszerű gondolat, jól tükrözi, hogy milyen szoros viszony alakult ki köztem és a Schuberth között az elmúlt években” – nyilatkozta Schumacher.


“Michael hihetetlen eredményeket ért el pályafutása során, mi pedig ezzel a bukósisakkal szeretnénk kifejezni az iránta való tiszteletünket és elismerésünket. Ha van olyan versenyző, aki megérdemel egy aranyozott sisakot, akkor Michael Schumacher az”
– hangsúlyozta a Schuberth vezérigazgatója, Marcel Lejeune.

A Schuberth egyébként 20 darab 1:1 méretarányú, szintén valódi aranybevonatú replikát is készít Schumacher évfordulós sisakjából, illetve további replikákat aranyszínű festéssel. Ezeket a Schuberth internetes áruházában lehet majd megvásárolni.

A jelenlegi F1-es pilóták közül Schumacher mellett Fernando Alonso, Felipe Massa, Nico Rosberg és Nick Heidfeld is Schuberth bukósisakot használ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik