Forma-1

Schumi visszavonul! Vagy mégsem?

Tagadja a Michael Schumacher visszavonulásáról szóló hírt a hétszeres világbajnok sajtószóvivője, Sabine Kehm.

Számos kritika érte és éri Michael Schumachert, amióta visszatért a Forma-1-be. A hétszeres világbajnok 2010 eleje óta nem állt dobogón, miközben csapattársának, Nico Rosbergnek ez tavaly háromszor is sikerült.

A Forma-1-es szezon szünetében felerősödni látszanak a kritikus hangok. Schumi persze másképp látja mindezt:

“Egyértelmű feladattal érkeztem a Mercedeshez. Nem az volt a cél, hogy mindenáron futamokat nyerjek, hanem az, hogy felépítsük a csapatot. Keményen dolgozunk. Az autónk második évadját futja, még mindig van egy-két bizonytalan pontja, de egyre jobb lesz” – ekképpen idézte a Corriere dello Sport Michael Schumachert.

„Ha van valami probléma a csapatnál, az én vagyok. Talán a hozzáállásom nem megfelelő a csapat számára” – folytatta a lap szerint a német pilóta. A szerző eztán mindebből azt a következtetést vonta le, hogy a hétszeres világbajnok nem fogja kitölteni hároméves szerződését a Mercedesnél, már a mostani idény végén visszavonul.

Michael Schumacher visszavonulásáról szóló híresztelést aztán sebtében kitalációnak nevezte a pilóta sajtószóvivője. Sabine Kehm azt állítja, a hétszeres világbajnoknak esze ágában sincs visszavonulni. „Schumacher minden erejével azon van, hogy előremozdítsa a Mercedest, és ki fogja tölteni a 2012 végéig szóló szerződését” – támasztotta alá Sabine Kehm Schumacher július elején, Silverstone-ban tett kijelentését.

A sajtószóvivő, akinek Schumi minden médiamegjelenéséről hivatalból tudnia kell, továbbment, sajtóközleményében azt állítja, hogy a 91-szeres futamgyőztes egyszer sem adott interjút az olasz lapnak, amióta 2010-ben visszatért.

Ki tudja, a nyári szünet okozta nagy hírszegénységben mi az igazság? Az idő majd eldönti. Akire viszont érdemes odafigyelni, az nem más, mint Eddie Jordan, aki 20 évvel ezelőtt Belgiumban élete első Forma-1-es szerepléséhez segítette a német versenyzőt. „Lassan, de biztosan az egész kaland kezd egy nagy csalódássá válni, ezt most már Michael is belátja” – jelentette ki az egykori istállófőnök.

Neki talán hihetünk…

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik