Forma-1

Nem kérték, mégis haladékot kapott az Indiai Nagydíj

A Nemzetközi Automobil Szövetség a saját szabálya alól kibújva, négy héttel elhalasztotta az indiai helyszín utolsó szemléjét.

A tavalyi koreai zűrzavar után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) leszögezte, az új pályák verseny előtti utolsó szemléjének határidejét 60-ról 90 napra emeli. Az október 28-30-ai hétvégén debütáló Indiai Nagydíj helyszínének vizsgálata szerdán lett volna esedékes, de az FIA kitolta a határidőt, ezért Charlie Whiting csak szeptember elején nézi meg a Buddháról elnevezett Buddh pályát.

Az indiai motorsportszövetség elnöke, Vicky Chandhok szerint a halasztásra nem volt szükség, ugyanis tökéletes tempóban zajlanak a munkálatok: “Kéthetente küldünk jelentéseket az FIA-nak és tökéletesen elégedettek a haladással. Az utolsó szemlét augusztus első hetére tűzték ki, a pálya pedig készen is állt rá, de az FIA technikai fődelegátusa, Charlie Whiting jelezte, hogy csak augusztus 31-én jön Új-Delhibe.” – nyilatkozta Lotus-pilóta Karun Chandhok édesapja.

Az Indiai Nagydíj szervezői szerint, a létesítmény összes szükséges infrastruktúrája kész van, elkészültek a bokszok, a médiaközpont, a csapatok épületei, helyükön vannak a rugalmas tecpro-korlátok, a kerékvetők, az utolsó aszfaltréteget pedig az FIA helyszínre küldött német szakértő tanácsa alapján, szeptember közepén fektetik majd le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik