Forma-1

Schumi alig várja a hazai futamot

Michael Schumacher szerint az elmúlt futamokon elkövetett hibái az igyekvésből fakadnak. A hétszeres bajnok alig várja a hazai versenyét.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka a hétvégén hazai közönsége előtt léphet majd pályára a Nürburgringen a Német Nagydíjon. Schumi ugyan nem meri megígérni, hogy sokkal jobb formát hoz majd, a csapat, mint a megelőző futamokon, de abban biztos, hogy a lelküket is kiteszik majd a közönség kedvéért.

“A silverstone-i hétvégén már javulást láthattunk az új kipufogórendszerünknek és a gumikkal való jobb bánásmódunknak köszönhetően, szóval jó előérzettel, harcosan megyünk a következő futamra. A hazai közönségnek a lehető legjobb formánkat akarjuk mutatni! Idén igen nehéz jósolni a teljesítményt illetően, de egy dolgot biztosan megjósolhatok: a pluszenergia biztosan plusz motivációba fordul majd” – mondta.

“Most először vezetek majd egy rólam elnevezett kanyarban (a Nürburgring 2007-ben, a versenyző első visszavonulása után nevezte el Schumacher S-nek a 8-9. kombinációt – a szerk.), nyilván nem bánnám, ha ez nemcsak büszkévé, hanem gyorsabbá is tenne majd!” – viccelődött a veterán.

Schumacher az elmúlt futamokon jó néhányszor ütközött, de egy friss interjúban azt hangsúlyozta, hogy ez nem azért van, mert már eltompult, szétesett, egyszerűen annyira igyekszik, hogy becsúsznak ilyen hibák is.

“Mindegyik ütközésnek más-más oka volt. Nem vagyok más mint régen, semmiképp sem estem szét. Higgyék el, hogy némelyik szerencsétlen esetet én is szívesen elkerültem volna. Egyszerűen csak minden erőmmel küzdök, hogy az élre jussunk, ehhez pedig kockáztatnom kell” – nyilatkozta a 42 éves pilóta az Auto Motor und Sportnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik