Forma-1

Hamilton gyanús lelkesedése

Lewis Hamilton szinte esélytelen a vb-címre, szóba hozták a Red Bullal is. A brit váltott, most éppen a silverstone-i McLaren-feltámadásban bízik.

Lewis Hamilton azt tervezi, hogy a hétvégi Brit Nagydíjon megkezdi a Forma-1 egyik legnagyobb sorozatát. Az idén furcsa dolgokat művelő és nyilatkozó brit világbajnok le akarja lopni Sebastian Vettel fejéről a koronát, 89 pontos hátrányának tudatában is.

Márpedig ehhez először is nyernie kell a hétvégén, Silverstone-ban.

„Még mindig csak a szezon felénél járunk, történhet csoda. Eddig is bíztam benne, hogy a soros versenyt megnyerem, amikor pedig nem sikerült, akkor már a következő futamban hittem. Tudom, hogy ha ez így megy tovább, elfogy a remény, de most még meg lehet fordítani mindent” – nyilatkozta Hamilton.

A Forma-1 történetének egyik legnagyobb feltámadását 1976-ban James Hunt hajtotta végre, amikor ledolgozta Niki Laudával szembeni, 35 pontos hátrányát, és világbajnok lett. Az a 35 pont a mostani pontszámítási rendszerben 97 lenne, azaz nyolccal több, mint amennyit Hamiltonnak el kéne tüntetnie a hátralévő 11 futam alatt. Az viszont tény, hogy Hunt 25 évvel ezelőtti vb-címéhez kellett Lauda hatalmas balesete a Nürburgringen, ami miatt az osztrák világbajnoknak két futamot ki kellett hagynia.

Hamilton viszont a hazai verseny lázában ég, szerinte akár kettős győzelmet arathat a McLaren az egykori II. világháborús reptérből kialakított legendás silverstone-i ringen.

Hamilton hirtelen lelkesedése dicséretes – lenne, ha nem előzte volna meg az a világon áthullámzó hír, miszerint akár már az év végén átnyergelhet a jelenlegi mezőny egyetlen nyerő csapatához, a Red Bullhoz.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh pedig Hamilton becsületére apellál.

„Lewis hozzánk tartozik, és tudja, hogy igazából benne van a győzelmi esély az autónkban. Az elmúlt tíz napban rengeteget beszélgettünk, azt bizonygatta, hogy itt akar maradni. 11 éves kora óta ismerem, a szemembe nem mondaná ezt, ha közben másképp gondolná” – mondta a wokingi főnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik