Forma-1

Schumacher a szezon végén szabadon távozhat

Német sajtóértesülés szerint a hétszeres világbajnokon múlik, hogy 2012-ben is marad-e a Mercedesnél, a szerződése csak az év végéig köti.

Michael Schumacher 2010-es visszatérésekor nem csak egy évre ugrott be, rögtön három szezonra szóló szerződést kötött a Mercedesszel. A német Express azonban arról írt a hétvégén, hogy a hároméves szerződés valójában csak kettő plusz egyéves megegyezést takar, 2012-re csak opció van a folytatásra.

Az Európa Nagydíjon megkérdezték a csapatfőnököt, Ross Brawnt is a helyzetről, aki megerősítette, hogy a jövő évi folytatás nem automatikus, az opció élesítése Schumacher döntése lesz majd. A Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug a hírekre reagálva azonban cáfolta, hogy pillanatnyilag kérdéses lenne a 2012-es év Schumacher szempontjából. “Michael maga is hároméves szerződésről beszél. Amíg ez így van, egyáltalán nem gondolkodunk azon, mi is legyen” – szögezte le a német.

Ha az eddig a várakozásokat alulmúlóan sikerült visszatérés miatt Schumacher mégis az év végi távozás mellett döntene, a Mercedes minden bizonnyal DTM-bajnokát, az idén a Force Indiánál versenyző újoncát, Paul di Restát léptetné elő a gyári csapathoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik