Forma-1

Vettel: ez csapatmunka volt

Mark Webber és Fernando Alonso is megszenvedett Nico Rosberggel, ez a futamgyőzelmükbe került.

Vasárnap a Forma-1 2011-es idényének negyedik futamán, a Török Nagydíjon a címvédő Sebastian Vettel diadalmaskodott, igaz a német azért nagy köszönettel tartozik honfitársának, a többieket feltartó Nico Rosbergnek.

„A jó rajt volt az alapja mindennek, majd az is előnyünkre vált, hogy egy körrel tovább kint maradtam az első kiállásnál, hogy megnézzük a többiek milyen taktikát követnek, szerencsére megmaradt az előnyöm, így könnyű dolgom volt. Pénteken buta balesetet szenvedtem, ami után nem csak az én szerelőim, de Mark (Webber) emberei is segítettek rendbe hozni a versenygépem, amiért nagy köszönettel tartozom mindenkinek” – mondta a regnáló világbajnok a futamot követő sajtótájékoztatón.

Csapattársa, Mark Webber végzett a második helyen, az ausztrál szerint akkor szálltak el az esélyei a végső sikerre, amikor Nico Rosberggel csatázott.

„A rajtnál nem volt a legideálisabb, hogy a porosabb oldalról indultam, ugyanakkor a múltkori (kínai) nagydíj bebizonyította, mindegy honnan indulsz, vagy hol versenyzel amíg nem vagy az élen. Pár kör erejéig aztán Rosberggel viaskodtam, Sebastian pedig ez idő alatt behozhatatlan előnyre tett szert.”

A kockás zászló Fernando Alonsót intette le a harmadik helyen, a spanyol pedig mosolygós volt a versenyt követően, mivel a Ferrari az idény negyedik futamán ha legyőzni nem is tudta a Red Bullt, a versenyt azért felvette az osztrák istállóval.

„Jó hétvégét zártunk. A kocsi sokkal jobb volt, mint az első három futamon, úgyhogy végre újra élveztük a versenyzést, ismét a dobogóért harcoltunk. A Rosberggel való viaskodás minket is kivett az első helyért folytatott küzdelemből, így onnantól a második pozíció megszerzésére koncentráltunk és ugyan a végén kicsúszott a kezemből, már annak örülök, hogy felvettük a versenyt a Red Bullal, legközelebb is megpróbáljuk.”

Lewis Hamilton lett a negyedik, a brit úgy érzi, hogy akkor ment el a versenye, amikor a rajtot követő harmadik kanyarban Webber vissza tudta előzni, majd Fernando Alonso és a csapattárs, Jenson Button is be tudott elé furakodni. A McLaren-est az sem segítette, hogy az egyik kiállásánál a jobb első kerekének levétele gondot okozott a szerelőknek, hosszú másodpercekig állt a bokszban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik