Forma-1

Button, a komédiadíjas

A nemzetközi sajtó leginkább a Red Bull istálló elhibázott stratégiáját és Lewis Hamilton győzelmét emelte ki a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíj másnapján.

Amint arról vasárnap már írtunk, a szezon eddigi legizgalmasabb futama után Lewis Hamilton tiszteletére szólt a himnusz. A nemzetközi lapok leginkább a brit győzelmével foglalkoztak, igaz az olaszok inkább a Ferrari gyengélkedését emelték ki.

Németországban egy kissé megmosolyogták Jenson Button produkcióját is, amikor egy bokszkiállásnál véletlenül rossz szerelőgárdához állt oda kerékcserére.

Németország:

Berliner Morgenpost:
“A csapat hibája Vettel győzelmébe került.”

Bild:
“Érintkezési hiba miatt szűnt meg Vettel és a Red Bull között a rádiókapcsolat, ezért a vb-címvédő csak másodikként ért célba a brit Lewis Hamilton mögött.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung:
“Elfogyott a lendület. Lewis Hamilton megelőzte Vettelt, akinek csapattársa, Mark Webber harmadik lett, Jenson Button pedig a komédiadíjat nyerte meg az elrontott bokszkiállással.”

Hamburger Abendblatt:
“Hamilton vetett véget a Vettel-shownak.”

Die Welt:
“Csak a technika tudta lefékezni Vettelt.”

Stuttgarter Nachrichten:
“Vettel az elrontott stratégia áldozatává vált.”

Süddeutsche Zeitung:
“Stratégiai hiba, elektronikai gondok, elromlott rádió: Vettel a problémái ellenére második lett Kínában. A csapatrádióban elhangzottak alapján úgy tűnik, a Red Bull nem erre a forgatókönyvre készült a 2011-es szezon harmadik Forma-1-es versenyén.”

Nagy-Britannia:

The Times:
“Lewis Hamilton megszakította a német világbajnok nagyszerű győzelmi sorozatát.”

The Independent:
“Működött a McLaren taktikája: Hamilton egy szenzációs alakítással megállította Vettelt.”

Daily Telegraph:
“Ez volt az a verseny, amelyre a 2011-es szezonnak nagy szüksége volt: egy őrült, kaotikus harc a leintésig, amely után valaki más állhatott a dobogó legfelső fokára Sebastian Vettel helyett.”

Daily Mail:
“Lewis visszalőtt! Hamilton legyőzte a motorproblémát és nyolc hónap után ismét nyert.”

Daily Express:
“Lewis Hamilton pályafutása egyik legjobb versenyét nyerte meg, amely drámainak indult, de álomszerűen ért véget.”

Guardian:
“Hamilton győzelme megtörte – ha csak rövid időre is – a Red Bull uralmát és megzavarta Vettel sikersorozatát.”

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:
“A Ferrari elbukott. Hamilton varázsolt és diadalmaskodott Kínában. A nap hőse Mark Webber, aki a 18. helyről rajtolva végül harmadikként ért célba. Ez a felzárkózás szinte felért egy győzelemmel.”

Tuttosport:
“Ferrari, ez ismét nagyon kevés volt. Hamilton nyert Kínában.”

Corriere dello Sport:
“Hamilton megleckéztette a Red Bullt Kínában. A Ferrari nem lépett előrébb.”

La Repubblica:
“Hamilton megverte Vettelt és új lendületet adott a Forma-1-nek. A Ferrari kifutott az időből: a Vörösök rendre hibáznak és teljesen zavarodottak.”

Spanyolország:

El País:
“Kitört a Hamilton-vulkán. A brit versenyző megállította a Red Bullokat. A Kínai Nagydíj látványos, változatos versenyt hozott, amelyet drámai előzések színesítettek.”

El Periódico:
“A McLaren megállította a Red Bullt. Fernando Alonso egyre kétségbeesettebb a Ferrariban. Az olaszok számára példamutató lehet a brit istálló munkája.”

Marca:
“Hamilton véget vetett a Vettel-diktatúrának.”

Sport:
“Lewis Hamilton megakadályozta Sebastian Vettel újabb sikerét, s ezzel izgalmassá tette a vb-t. A Ferrari újabb visszaesést élt át.”

Franciaország:

Le Figaro:
“Ezen a rendkívül izgalmas hétvégén kiderült, hogy Sebastian Vettel és a Red Bull már nem legyőzhetetlen. A világbajnok sorozatban aratott négy sikere után első kudarcát szenvedte el a királyi módon versenyző Lewis Hamiltontól.”

Libération:
“Vettel középszerűen rajtolt az első helyről, így mindkét McLaren megelőzte, s többek között a rosszul megválasztott, két kiállásos stratégia is a vesztét okozta.”

Svájc:

Berner Zeitung:
“Hamilton megállította Vettelt.”

Blick:
“Köszönjük Hamilton! A Forma-1 tovább él. Micsoda futam a napsütötte Sanghajban és micsoda rossz rajt az első helyről induló Vetteltől, aki az elromlott rádió, a KERS-problémák és a hibás stratégia miatt először botlott ebben az idényben.”

Neue Zürcher Zeitung:
“A csapat megállította Sebastian Vettelt. A világbajnoki pontversenyben vezető német címvédő a szezon harmadik versenyén lendületet veszített egy szerencsétlen stratégiai döntés miatt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik