Forma-1

Forma-1-es autót vezethetett Michelisz Norbert

A Renault jóvoltából egy 2005-ös Forma-1-es autóval körözhetett a Hungaroringen a magyar versenyző.

Hazánk egyetlen Túraautó Világbajnokság-versenyzője is meghívást kapott a Renault Forma-1-es rendezvényére, hogy a Hungaroringen kipróbálja a francia autógyár 2005-ös Forma-1-es versenyautóját – szól a Zengő Motorsport közleménye.

A csütörtöki tesztvezetés mellett a Nemzetközi Automobil Szövetség 2009-es Év Tehetsége bepillanthatott a száguldó cirkusz pilótáinak hétköznapjaiba is.

„Hihetetlen élmény volt! Sokkal élvezetesebb vezetni, mint egy túraautót, talán jobban is illik a vezetési stílusomhoz. Bármikor nagyon szívesen visszaülnék egy formaautóba!” – számolt be tapasztalatairól a ZengőDension Team versenyzője.

Hétvégén negyedik állomásához érkezik a Túraautó Világbajnokság: a belgiumi Zolder négy kilométer hosszú versenypályáján mérhetik össze tudásukat a túraautózás legjobbjai. Zolder első ízben szerepel a világbajnokság helyszínei között.

„A belga pálya kevésbé fekszik a SEAT-oknak, mint az eddigiek, mindössze egy olyan hosszú egyenes van, ahol 200 km/h sebesség felett lehet menni. Ennek ellenére úgy gondolom reális cél, hogy pontszerző helyre hozzam be az autót, és a legjobb három SEAT-os versenyző között legyek” – közölte a 25 éves hímesházi tehetség.

Michelisz eddigi WTCC-s futamain mindig pontszerző helyen ért a célba, kivétel ezalól a monzai első verseny, ahol egy balesetet követően fel kellett adnia a versenyt. A SEAT Leon Eurocup tavalyi bajnoka jelenleg 14 pontjával a dán Michel Nykjaerrel holtversenyben a ponttábla 11. helyén áll, és második az újoncok számára rendezett Rookie Challenge-en.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik