Forma-1

Todt megvédte Schumachert és Hamiltont

Jean Todt a Gazzetta dello Sportnak adott interjúban kiállt a német versenyző mellett.

A hétszeres bajnok három év kihagyás után tért vissza a pályára. Bár időmérőkön rendre bekerült a harmadik etapba, sőt pontszerző helyeken ért célba teljesítménye mégis jóval alulmúlta a tőle vártakat, emiatt sokan élesen kritizálják a pilótát.

A német korábbi pártfogója, Jean Todt viszont azok táborát növelik, akik szerint Schmachernek csak időre van szüksége, hogy visszatalálhasson a pályára, illetve egy jobb, személyre szabottabb autóra. Nézetei szerint Schumacher teljesítményének megítélésével még várni, reális képet arról, majd csak az éved végéhez közeledve lehet kapni.

A mezőny másik világbajnoka, Lewis Hamilton is gyakran került a híradások középpontjába a közelmúltban. Az évad első versenyein a brit mutatta be a legtöbb előzést, szám szerint huszonhármat, olykor azonban a versenybíróság kétségbe vonta a manőverek sportszerűségét. A McLaren-Mercedes pilótája kétszer kapott figyelmeztetést, így egyes szakértők szerint legközelebb már nem kerüli el a büntetést.

Arra a kérdésre, hogy a FIA elnökeként hogyan vélekedik minderről röviden csak annyit válaszolt: “Nem tudom, hogy ki lehet-e jelenteni, hogy Lewis a pályán másképp viselkedik-e, mint a többiek. A versenybírók feladata ezt eldönteni.”

AJÁNLOTT LINKEK:

Todt nem tör pálcát Schumacher és Hamilton felett (Motorsportal.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik