Foci

Zlatan Ibrahimovic bankot robbantott Los Angelesben

Zlatan Ibrahimovic 37 éves. Ezt csak a tények rögzítése végett jegyezzük meg mindjárt az elején. A svéd csatár hosszú sérülése után felépülve nyáron igazolt Los Angelesbe, nagyjából azért, mert Manchesterben nem annyira tartott már rá igényt bizonyos José Mourinho, akit azóta kirúgtak az Old Traffordról.

José Mourinho: Ki nagy lánggal ég, kínos parázslással hamvad el végül
A portugál edző a modern futball egyik legnagyobb hatású edzőjéből kínosan hosszú lejtmenet végén jutott el a manchesteri bukásig. Mi romlott el és mikor? Öt pillanat a múltból, amely a mélybe taszította a trénerzsenit.

Ehhez képest Ibra fél év alatt lejátszott az MLS-ben 27 meccset, ezeken lőtt 22 gólt, amelyből az egyiket megválasztották a bajnokság legszebbjének. Ezt:

Alig egy hete jelentette be, hogy folytatja, továbbra is a LA Galaxy labdarúgója lesz. Azon meg ezek után végképp nem csodálkozunk, hogy az ESPN értesülései szerint a svéd támadó az MLS történelmének eddigi legnagyobb fizetéséért kanyarította oda a nevét a szerződésre;

7-7,5 millió dollár közöti összeget kereshet 2019-ben.

A korábbi rekorder a brazil Kaká volt, aki 2017-ben az Orlando City irányítójaként 7,167 millió dollárt keresett, míg a második helyen a még mindig aktív, torontói Sebastian Giovinco áll 7,115 millióval.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik