Foci

Thierry Henry saját csapata ellen fordult

Nagy fába vágta a fejszéjét Thierry Henry, amikor elvállalta az AS Monaco kispadját. Az első edzői megbízása eddig nem sült el túl jól, az elmúlt években meghatározó francia csapatot már a kieső zónában vette át, vezérletével 12 meccsen nyolcszor kikaptak a hercegségiek minden sorozatot figyelembe véve.

Nem csoda, hogy a legutóbbi, Lyon elleni 3-0-s zakó után a mindig úriemberként viselkedő Henry elveszítette a türelmét és a sajtótájékoztatón alaposan lejáratta csapatát.

A Dortmund elleni BL-meccsen is mondtam, hiába estünk már ki biztosan, nem szabad így kikapni. Ma este újra így tettünk. Az első két gólnál egyszerűen odaadtuk nekik a labdát. A második gól összefoglalta a meccset: egy 35 méteres passz két ember között átmegy, a csatár gólt akar lőni, viszont a védő nem akar védekezni. Nem is értem… Lehet a pályán négy vagy öt védő, de akarat nélkül nem lehet meccset nyerni! Nincs mentségünk.

A legendás csatár azonban látja a kiutat, a fejekben kell rendet tennie saját bevallása szerint.

Henryék a sereghajtó Guingamppal játszanak még idén a bajnokságban, a kupában pedig a verhető Lorient lesz az ellenfél, így lenne alkalom egy kicsit összerántani a csapatot. Eddig mindig kiállt játékosai mellett az edző, kérdés, hogy mit szólnak majd ahhoz a labdarúgók, hogy ezúttal ellenük fordult?

Nyitókép: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik