Foci

Beindult a nyilatkozatháború Madridban, egymást üti a Real és az Atlético

Éleződik az ellentét a Real Madrid és az Atlético Madrid között, ez pedig elsősorban Diego Simeonének köszönhető. Az Atlético argentin edzőjét mostanság bármiről kérdezték, mindig őszintén válaszolt, és sokszor a realosoknak szúrt oda a véleményével.

  • Legutóbb, a River Plate és a Boca Juniors madridi mérkőzése előtt azt mondta: „Most teljesen más az atmoszféra, mint szokott. Leginkább azért, mert a Realnál a szurkolás nem olyan szenvedélyes, mint az Atléticónál, Bilbaóban vagy épp Sevillában.”
  • Azt akkor is szurkálódott, amikor Luka Modric kapta az Aranylabdát, ami eleve egy olyan döntés, hogy azért megosztja rendesen a labdarúgó-társadalmat: „Ha az Atléticóban játszol, sokkal nehezebb megnyerned ezt a díjat. Pedig [Antoine Griezmann] világbajnok lett. Persze mindenki arra szavaz, akire szeretne. Gratulálunk Luka Modricnak, mert nagyszerű szezonja volt. De nálam Raphael Varane és Griezmann voltak a legjobbak.”
  • És az sem tetszett neki annyira, hogy a korábban az Atléticóban is játszó Thibaut Courtois lett az év legjobb kapusa: „A fociban tudnod kell, hol a helyet, és hogyan működnek a dolgok. Ő a Real Madridba igazolt, a legjobb kapusnak választották.”

Nem hagyták szó nélkül ezeket a nyilatkozatokat a Real Madridnál. Luka Modric volt az első, aki reagált Simeone szavaira, a horvát középpályás azt mondta:

Ő mindig ezt csinálja, ócsárolja, lekicsinyíti a Real Madridot.

És aztán legutóbb, a Rayo Vallecano ellen vékonyan megnyert mérkőzést követően Courtois is szót kért:

Simeone azért szidja a Realt, hogy népszerűbb legyen a szurkolók körében. Mindig ezt csinálja.

Hát így áll most a nagy madridi nyilatkozatháború.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik