Foci

Nem szerződtettek egy focistát, mert két centivel alacsonyabb volt, mint gondolták

Hihetetlen történetet mesélt el Mads Fenger, a Hammarby dán labdarúgója. A középhátvéd hosszú éveken át a Randers FC-ben futballozott, csapatkapitány is volt, ám 2017-ben nem hosszabbította meg szerződését klubjával. Ekkor ugyanis elérkezettnek látta az időt, hogy légiósnak álljon. Kapott is egy ajánlatot Belgiumból, elutazott, már a szerződését is aláírta, amikor váratlanul jött a hír:

Fenger két centivel alacsonyabb, mint amennyinek hitték, ezért visszavonják az ajánlatot.

A döbbenetes eset után végül a svéd Hammarby lett a befutó, ahol azóta remekül érzi magát a védő. A szokatlan belga kitérőről maga a játékos vallott egy interjúban a fotbollskanalen.se-nek.

A magasságom volt a gond, azt mondták két centiméterrel magasabbnak kellene lennem, ezért nem szerződtetnek. Legalábbis ezt mondták.

– idézi a portál a focistát.

Fenger egyébként nem haragszik a csapatra, sőt elmondása szerint a mai napig figyeli az eseményeket. Ugyan a hátvéd nem akarta elmondani, melyik egyesülettel járt pórul, a dán ekstrabladet.dk szerint a Zulte Waregem ről lehet szó, amely klub korábban is érdeklődött már a dán játékos iránt.

Nyitókép: Nils Petter Nilsson/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik