Foci

Őrületes védéssel nullázta le az ellenfelet a Milan 19 éves kapusa

A 19 éves Gianluigi Donnarumma zsinórban a századik olasz bajnokiján védte a Milan kapuját, és az ünnepi alkalmat azzal tette emlékezetessé, hogy lenullázta a Torinót.

Pedig a vendégeknek voltak helyzeteik a San Siróban, az 5. percben például nem hittek a szemüknek a Torino-játékosok: Cristian Ansaldi beadása után Iago Falque fejelhetett, Donnarumma viszont őrületes bravúrral kiszedte a léc alá tartó labdát.

Az első félidőben volt még egy nagy védése a Milan kapusának, Andrea Belotti megpattanó lövését ujjheggyel tolta ki (1:48-nál látható a lenti összefoglalón). Sokáig a Torino uralta a meccset, aztán az utolsó negyedórában nagy fölénybe került a Milan, de Patrick Cutrone pocsékul találta el a labdát ziccerben, a hosszabbításban pedig Gonzalo Higuaín veszélyes fejesénél az egyik vendégvédő mentette meg a góltól a csapatát.

Így aztán maradt a 0-0, amivel a Milan őrzi a negyedik helyét, a Toro pedig 1985 óta nem tudott nyerni a piros-feketék vendégeként, és zsinórban 22 találkozón maradt nyeretlen ebben a párharcban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik