Foci

Megye II-es csapattól rúgták ki Urbán Flóriánt

A Fejér megyei másodosztályban szereplő Velence vezeti a bajnokságot, 15 forduló alatt 13 győzelme és két döntetlenje van a csapatnak 68-11-es gólkülönbséggel. Gondolhatnánk, hogy minden rendben van a klubnál és a vezetőedző, Urbán Flórián helye is megingathatatlan, de a napokban menesztették a korábbi magyar válogatott játékost. Ezt maga Urbán jelentette be a Facebookon.

„Olvasom az NB1.hu-n, hogy rémhírek terjengenek velem kapcsolatban, miszerint kirúgtak a Flavus Velence edzői posztjáról. Szerencsére ezt Ferenczi Gyula elnök úr azonnal cáfolta az újságírónak ma reggel.

Némi szépséghibája ennek a cáfolatnak, hogy már csütörtökön feljött hozzám az elnök úr, hű fegyverhordozójával Győrfi Gergellyel és tájékoztattak, hogy ki vagyok rúgva és szeretnék átadni a járandóságomat.

Ezt köszönettel elfogadtam, de szerényen rákérdeztem a kirúgásom okára, mert nem gondoltam, hogy 10 győzelem és két döntetlen után menesztenek. A magyarázat annyi volt, hogy a csapat főszponzora nem velem képzeli el a továbbiakat. Amihez persze joga van” – írta bejegyzésében, majd azt is elárulta, miért kellett mennie.

Urbán Flórián: Mondtam Orbánnak, Viktor, légy szíves, fussál jobban
Bazmegolós, szétfejelős nagyinterjú a legtökösebb újpestiek egyikével.

„Mint kiderült a csapat 10-es számú játékosa már azóta tervezte a kirúgatásomat, hogy először lecseréltem. Akkor a következő szavakkal hagyta el a pályát: “amíg ez a fogalmatlan fasz itt van, nem jövök többet ide!” Ehhez képest a következő kedden picsorogva felhívott, hogy elnézést kér és mégis szeretne maradni. Tájékoztattam erről az elnök urat, aki azt mondta ad még neki egy esélyt. Én meg játszattam pedig annyira ügyes, hogy edzéseken a labdás koordinációknál konkrétan zavarta az edzést… Én sosem állítottam, hogy olyan futballistát még nem hordott a hátán a Föld amilyen én voltam, de azt megjegyzem, hogy én csak 44 éves koromra tudtam megyei másodosztályban focizni. Addig ugyanis nem abban az osztályban tartottak rám igényt. Szerényen megjegyzem, hogy abban a bajnokságban 30 mérkőzésen 48 gólt rúgtam, de a 10-es számú mezt ott sem mertem magamra húzni. Abban a mezben Játsszon Détári Lajos vagy Puskás Öcsi bácsi esetleg Messi… Szóval ez a helyi 10-es mint kiderült a főszponzor házát építi akinek azt mondta, hogy ha én maradok az edző, akkor ő és nyolc darab állandó jellegű tettestársa eligazol a csapattól, Hogy mi volt velem a baj? Nincs titok. Leginkább az, hogy rendszerbe raktam őket és megköveteltem a pályán a fegyelmet. Elismerem, ez főbenjáró bűn!” – vezette le Urbán menesztésének az okát.

Ezután még leírta, hogy már a téli erősítéseket tervezték, de mégis kirúgták. És bár a klubelnök azt mondta, hogy ez nem történt meg, a csapat disznótoros buliján már az új edző, Csábi József is ott volt.

A csapat egyébként kilenc pont előnnyel vezeti a bajnokságot, ez minden országban elég ok arra, hogy kirúgják az edzőt! Vagy nem így van? Csak ez lehet a kirúgásom igazi indoka, hiszen arra gondolni sem merek, hogy nem a főszponzor vágatott ki, mint a hasasmacskát, hanem esetleg némileg feljebbről szóltak oda…

Nyitókép: Karancsi Rudolf / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik