Foci

Magyar középpályás volt a hatalmas bravúrt szállító kiscsapat hőse

Az olasz kupa 4. fordulójában az élvonalbeli Genoa a harmadosztályú Virtus Entella csapatát fogadta, amelyben a magyar középpályás, Adorján Krisztián is helyet kapott.

A 25 éves Adorján az MTK nevelése, és Németh Krisztiánhoz vagy Gulácsi Péterhez hasonlóan ő is kikerült a Liverpoolhoz, de ott nem sikerült megragadnia, így vándorlásba kezdett, megfordult Hollandiában (Groningen), Olaszországban (Novara), Albániában (Partizani Tirana), valamint Írországban (Dundalk) is, ezt az idényt pedig a Virtus Entellánál kezdte.

2017-ben még Bernd Storcknál volt válogatott kerettag is a portugálok elleni vb-selejtezőn, de nem lépett pályára.

Storck rátalálhatott az új Kleinheislerre
Adorján Krisztián ebben a naptári évben mindössze 109 percet töltött pályán, mégis meghívót kapott a német szakembertől a válogatottba.

A kupameccsen a Virtus pazar góllal szerzett vezetést, Simone Icardi nevét biztos sokan megjegyzik, ha megnézik ezt a találatot.

A Genoa egyenlítéséről a Serie A góllövőlistáját Cristiano Ronaldóval holtversenyben vezető Krzysztof Piatek gondoskodott, aki előbb kiharcolt egy büntetőt, majd be is lőtte azt.

A 83. percben megint villant a Virtus és Icardi, olyan támadást vezetett a kiscsapat, ami láttán minden edző elismerően csettintene.

Piatek azonban nem hagyta annyiban, a Genoa második büntetőjét is beverte, így két meccs alatt hat gólt szerzett a kupában. Lenyűgöző!

Jöhetett a hosszabbítás, és a meccs harmadik Genoa-büntetője, amit a korábbi Serie B-gólkirály, a Milanban is megfordult Gianluca Lapadula bikázott a léc alá, majd neki is vetkőzött örömében egy sárgáért cserébe.

A 120+2. percben azonban jött a csattanó, egy beadás után nagy helyzet adódott a Virtus előtt, és amikor már úgy nézett ki, kimarad, érkezett Adorján, és egy csukafejessel büntetőpárbajra mentette a meccset.

A tizenegyeseknél az első öt párban mindkét csapatból egy-egy játékos rontott, így folytatták a felek, Adorján biztos lábbal lőtte be a sajátját, Lapadula egy lépésről nekifutok módszere viszont nem jött be, így a Virtus lesz ott a nyolcaddöntőben, ahol a Roma lesz az ellenfele. Az sem lesz kis élmény!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik