Foci

Odacsapott a magyar futball megmondóemberének csapata a Magyar Kupában

Bognár Györgynek volt pár olyan nyilatkozata, amelyet aztán mind a sajtó, mind az internet népet felkapott, az egyik ilyen arról szólt, hogy a külföldi edzőkre nagyjából semmi szükség a magyar futballban, mivel semmi pluszt nem hoznak.

Nos, könnyen lehet, hogy Bognár, illetve csapata, az NB II-es Budaörs ütötte bele az utolsó szöget a Diósgyőr spanyol edzője, Fernando Fernández koporsójába, mivel a Magyar Kupa 8. fordulójában 5-3-ra győzött a másodosztályú klub a Diósgyőr ellen.

A Tatabányán vívott meccs már az első félidőben eldőlt, mivel a Budaörs a 37. percig négy gólt rámolt be a Diósgyőrnek. A második félidőben Vernes Richárd tizenegyesből szépített, de Sajbán Máté góljával visszaállt a négygólos különbség.

Hiába szerzett a Diósgyőr még két gólt (Vernes szögletből csavart találata látványos lehetett), a Budaörs került a nyolcaddöntőbe, és nem csodálkoznánk, ha a hétvégén már nem Fernando irányítaná a miskolciakat a Kisvárda elleni bajnokin.

Az NB I listavezetője, a Fradi hozta a kötelezőt, bár az NB III-as Sényő az első félidőt kihúzta kapott gól nélkül.

Aztán a második játékrészben büntetőt kapott az FTC, amit Kjartan Finnbogason értékesített, ráadásul a bírót megsértő Marics Gábor kiállítása miatt emberhátrányba került a Sényő.

https://www.facebook.com/M4sport.hivatalos/videos/980625958803536/

Ez aztán el is döntött mindent, Finnbogason fejjelt is szerzett egy gólt, így 6 gólos már a kupában,

https://www.facebook.com/M4sport.hivatalos/videos/358022098287370/

aztán két csereember, Dejan Georgijevic és Lovrencsics Balázs is betalált.

Az élvonalban harmadik Honvéd is 0-0-s félidő után nyert 4-0-ra, Tischler Patrik ollózós góllal törte meg a harmadosztályú Tiszaújvárost, majd a belső védő Ivan Lovric után két fiatal, az egyaránt 19 éves Májer Milán és Banó-Szabó Bence iratkozott fel a góllövők közé.

Magyar Kupa, 8. forduló (az élvonalbeli csapatok mérkőzései):

Budaörs (NB II) – Diósgyőri VTK 5-3 (4-0)
Sényő-Carnifex FC (NB III) – Ferencvárosi TC 0-4 (0-0)
Termálfürdő Tiszaújváros (NB III) – Budapest Honvéd 0-4 (0-0)
Iváncsa KSE (NB III) – Szombathelyi Haladás 2-4 (0-3)

A nyitóképen a budaörsi Fejős Ádám (b), valamint a diósgyőri Tamás Márk (j) és Tóth Borisz harcol a labdáért. Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik