Foci

NB II-es csapat izzasztotta a Vidit a kupában, kizúgott az MTK

A másodosztályban a kiesés ellen menekülő Budafok otthonában játszott a Vidi a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában, a fehérváriaknak pedig rossz emlékeik lehetnek ellenfelükről, 2016-ban ugyanis nagy meglepetésre az akkor harmadosztályú csapat búcsúztatta őket a sorozatból. Ezúttal korán vezetést szerzett a Vidi, Nego talált be már a 6. percben, és ugyan sokáig őrizte előnyét a vendégcsapat, a félidő hajrájában, egy szöglet után Oláh kiegyenlített. A második játékrészben kis híján vezetést szerzett a Budafok, Tujvelnek kellett nagyot védenie, majd Hodzic ollózott a kapuba, de már közbefújt a játékvezető, a találat így érvénytelen volt. A 80. percben Scepovic harcolta ki végül a továbbjutást a Vidinek.

Az MTK harmadosztályú ellenféllel játszott és meg is égett Ajkán: ugyan Kanta már a 8. percben értékesített egy tizenegyest, a szünetig egyenlített a hazai csapat, amely Horváth bombagóljával a továbbjutást is kiharcolta a 68. percben.

A Paks megmenekült: az NB II-es Siófok ugyan kétszer is vezetett a mérkőzésen, Bertus egy tizenegyessel hosszabbításra mentette a mérkőzést. Végül büntetők döntöttek, amiben a Paks bizonyult jobbnak.

A nyolcaddöntő párosításait szerda este sorsolják majd ki.

A korábbi meccsekről itt olvashat:

Odacsapott a magyar futball megmondóemberének csapata a Magyar Kupában
Bognár György és az NB II-es Budaörs könnyen lehet, hogy munkanélkülivé tette a Diósgyőr edzőjét.

Eredmények – Magyar Kupa, 8. forduló

FC Ajka (NB III)-MTK Budapest 2-1 (1-1)

Budafoki MTE (NB II)-MOL Vidi FC 1-2 (1-1)

BFC Siófok (NB II)-Paksi FC 2-2 (1-1) – 11-esekkel: 5-6

A nyitóképen Marko Scepovic harcol a labdáért egy novemberi, Debrecen elleni bajnokin. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik