Foci

Zidane évekkel ezelőtt megjósolta Modric Aranylabdáját

Kapcsolódó cikkek

A Real Madriddal 2018-ban Bajnokok Ligáját, a horvát válogatottal pedig világbajnoki ezüstérmet nyerő Luka Modricot választották meg a világ legjobbjának Párizsban, így ő kapta az Aranylabdát és ő törte meg Cristiano Ronaldo és Lionel Messi évtizedes uralmát.

Luka Modricé az Aranylabda is
Az UEFA és a FIFA után a France Footballnál is ő lett az év legjobbja. Lionel Messi ezúttal még a dobogóra sem fért fel, ötödik lett.

A 33 éves középpályás nagy utat tett meg a díjig, hiszen emlékezhetünk, hogy 2013-ban még a spanyol bajnokság legrosszabb igazolásának tartották. Pár évvel később, 2016 elején viszont volt egy ember, aki már akkor megmondta neki, hogy egy nap aranylabdás lehet. Ez az ember a csapatnál akkor frissen kinevezett, később zsinórban három Bajnokok Ligáját nyerő Zinédie Zidane volt.

Amikor átvette a csapatot még 2016 januárjában, az irodájába hivatott, és elmondta, mit vár tőlem. Azt is elmondta, hogy olyan játékosnak tart, aki megnyerheti az Aranylabdát. Amikor egy ekkora legenda ilyet mond, az óriási önbizalmat ad neked

– osztotta meg a történetét a friss győztes.

Modric mögött a szavazáson Cristiano Ronaldo és Antoine Griezmann végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik