Foci

Rossi: A szlovákokkal és Walesszel harcolunk majd a második helyért

Horvátország, Wales, Szlovákia, Azerbajdzsán. Ez a négy ellenfele lesz a magyar futballválogatottnak az Eb-selejtezőkön, közülük hármat meg kellene előzni ahhoz, hogy 2020-ban az új Puskás-stadionban szurkolhassunk a csapatnak.

A vb-döntőssel és a szlovákokkal kell harcolnunk az Eb-ért
Reménykedni lehet, de ebben a csoportban a másodiktól az ötödik helyig bármelyiken végezhetünk.

A sorsolás után most mindenki számolgat, melyik ellenféllel szemben milyen eredményre lehetünk képesek a márciusban kezdődő selejtezősorozatban.

Marco Rossi szövetségi kapitány is megszólalt, és azt mondta, a nyáron vb-döntőt játszó Horvátország kiemelkedik a csoportból, a többiek ellen pedig rajtunk múlik, mi lesz az eredmény.

“A horvátokat nem kell bemutatni senkinek, a vb-ezüstérmes csapat teljesen más szintet képvisel, mint a csoport többi együttese. Wales esetében nagy szerencsénk, hogy Ryan Giggs nem fog játszani, hiszen már szövetségi kapitány. De a viccet félretéve azt gondolom, hogy a csoport második helyéért velük és Szlovákiával leszünk majd harcban.

A szlovákokkal ráadásul egészen biztos nagyon izgalmas, igazi derbit fogunk játszani otthon és idegenben is”

– tekintett előre Rossi az MLSZ honlapjának adott nyilatkozatában.

A kapitány azt is elmondta, Azerbajdzsánt sem szabad lebecsülni, de ha felkészülten, mentálisan is jó állapotban lépünk pályára ellenük, akkor könnyebb dolgunk lehet velük, mint a többi riválissal.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke onnan fogta meg a dolgot, hogy a magyar szurkolók mindenképpen nyertesei lesznek az Eb-nek, hiszen Budapest az egyik házigazda, így négy meccset is élőben tekinthetnek meg a futballrajongó magyarok.

Persze úgy lenne az igazi, ha ebből a négyből kettő a magyar válogatott találkozója lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik