Foci

Elképesztő meccsen, a 99. percben bukták Sallóiék a döntőt

Hihetetlenül izgalmas, fordulatos mérkőzést hozott az észak-amerikai labdarúgó bajnokság nyugati főcsoportjának döntője. Ráadásul két magyar, Sallói Dániel (kezdőként, 65. percig) és Németh Krisztián (csere, a 70. percben) is pályára lépett a 0-0-ás első mérkőzés visszavágóján, ahol csapatuk, a Sporting Kansas City hazai pályán, telt ház, 18,467 előtt fogadta a Portland Timberst.

Jól indult a mérkőzés a Kansas számára, hiszen Rubio gólpasszát követően pont Sallói szerzett vezetést csapatának a 20. percben. A hazaiak az első félidőben megőrizték előnyüket, de a második elején kilenc perc alatt fordított az ellenfél. Az 52. percben Blanco, majd a 61. percben Valeri volt eredményes.

A Kansas mindent megtett az egyenlítés érdekében, Vermes Péter támadó-középpályást (Fernando) és csatárt (Németh Krisztián) hozott be – előbbi a 81. percben góllal hálálta meg a bizalmat. A játékvezető szokatlanul sokat, kilenc percet hosszabbított, és lényegét tekintve az utolsó lehetséges pillanatban, 14 másodperccel a 99. perc vége előtt Valeri ismét betalált.

Döbbenetes módon a Portlandnak összesen három kaput eltaláló lövése volt, de mindhárom a gólvonal mögött landolt…

A másik ágon a New York Red Bulls 1-0-ra nyert az Atlanta ellen, de mivel az első meccsen sima 3-0-ás vereséget szenvedett, összesítésben a georgiei csapat 3-1-el jutott be a december 9-én esedékes nagydöntőbe.

(Fotó: Jamie Squire/Getty Images/AFP)

MLSZ, főcsoportdöntők, visszavágók, eredmények:

Nyugat
Sporting Kansas City–Portland Timbers 2–3
A Portland 3–2-es összesítéssel jutott a nagydöntőbe.

Kelet
New York Red Bulls–Atlanta United 1–0
Az Atlanta 3–1-es összesítéssel  jutott a nagydöntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik