Foci

Feldühítette a Fradit, majd lemondott az MLSZ-nél

Mi is írtunk róla, hogy Kovács Kálmánnak sikerült magára haragítania a Ferencvárost és a focicsapat szurkolóit, amikor egy Facebook-kommentben állítólag lepatkányozta a fradistákat. A klub vizsgálatot kezdeményezett, azt kérték, ha bebizonyosodik, hogy valóban ő írta a kommentet, akkor mondassák le az MLSZ-ben betöltött tisztségeiről. Ellenőr és szakmai bizottsági tag is volt.

Indokolt a múlt idő, csütörtökön Kovács Kálmán a Facebookon jelentette be, hogy jelezte a szövetség főtitkárának, lemond a tisztségeiről.

Tisztelt Főtitkár úr! Ezúton jelzem ön felé, hogy a Szakmai Bizottsági tagságomról lemondok. Az MLSZ Ellenőri tevékenységet már évek óta nem csinálom, de természetesen ezen tisztségemről is le kívánok mondani a mai nappal. Kérem lemondásom tudomásul vételét

– idézi a levelét az 56-szoros magyar válogatott Kovács, aki hozzáteszi: nem az őt ért támadások miatt döntött így, hanem azért, mert egy kicsit megcsömörlött a közegtől.

„Azt hittem, hogy sok fradista barátom van a volt játékosok között, de ez nagy tévedés volt. Például a napokban az ifi EB-t nyert csapattal, lobbiztunk egy lakótelepi és iskolai programért a labdarúgásban. Ennek a csapatnak sok játékosa a Ferencváros labdarúgója volt. Azt gondoltam, hogy valaki csak felveszi a kapcsolatot velem és biztosít a támogatásáról. Szerintetek a magyar labdarúgásban van olyan erős összetartó erő, hogy ez megtörténjen? De ez is az én (mi) hibám-hibánk” – írta Kovács Kálmán, aki bejegyzése végén elnézést kért azoktól, akiket nem szándékosan bántott meg.

Ez volt egyébként a vitás komment, amit a Rangadó hozott le:

De szerencsénkre a mi Hemingwayünk ott volt az ünnepségen, és a tudta nélkül sikerült jó kedvre derítenie. A következőt mondta: amikor „kilátogatott a Bozsik Stadionba, akkor életében először látott szabadon szaladgáló patkányt.” Gondolom, ez két dolgot jelenthet. Vagy a Fradi elleni mérkőzésre jött ki és a védők nem fogták szorosan a támadókat, vagy a másik verzió, hogy nála a patkány otthon csak pórázon sétáltatható.

Fotó: Digi Sport/Youtube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik