Élő Foci

Vérszegény volt a Vidi, simán kikapott Boriszovban

Az Európa Liga L csoportjában már a sorsolás pillanatában világos volt, hogy az angol Chelsea mögött egy továbbjutó hely kiadó. Erre a Vidinek minden esélye megvolt csütörtökön, miután a görög PAOK-ot oda-vissza verte. A fehérorosz BATE Boriszovnak ráadásul lett volna miért visszavágni, az első csoportmérkőzésen hazai pályán 2-0-ra kikapott a magyar csapat.

Nem lehet elégszer megnézni De Gea káprázatos bravúrját
Még 0-0-nál szedte ki a labdát a gólvonalról a Young Boys ellen.

Ezek után az első félidőt kegyetlenül megnyomta a BATE Boriszov, egy kapufáig és a gólvonalról kivágott labdáig jutottak a fehéroroszok. Nagy nehezen rendezte sorait a Vidi, még Huszti Szabolcs veszélyeztetni is tudott, mikor jött a baj: egy bal szélről beadott szögletet Nyikolaj Szignjevics a bal alsóba fejelt.

Nem találta helyét a pályán a magyar csapat, pedig a BATE visszaállt egy picit a vezetés tudatában. Különösen bántó volt, hogy nagyon sok labdát adott el a Vidi. Még a félidő vége előtt fel tudott viszont pörögni a vendég együttes, ám sem Georgi Milanov szólója, sem Huszti ravasz szabadrúgás lövése nem eredményezett gólt.

Fordulás után egészen új Vidi jött ki, szorongatta ellenfelét, de a fehéroroszok nagyon masszívan védekeztek. Marko Nikolics bedobott mindenkit, jött Kovács István, Armin Hodzic, az újabb gólt végül mégis Mirko Ivanics szerezte, miután kapott egy parádés indítást.

A vége így 2-0 lett újra, a Vidire nagy számolgatás vár az utolsó csoportkörre.

Európa Liga, L csoport, 5. forduló:

BATE Boriszov – Vidi 2-0 (1-0)
Boriszov, Boriszov Aréna, 5000 néző
v.: Carlos del Cerro (spanyol)
BATE: Scsarbicki – Riosz, Volkov, Filipenko (Poljakov 46.), A. Filipovics – Baga, Dragun, Ivanics – A. Hleb (Szkavish 64.), Szignjevics, Sztaszevics.
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego (Kovács 67.), A. Hadzic, Pátkai (Hodzic 64.), Milanov – Huszti (Nikolov 74.), M. Scsepovics.
gól: Szignjevics 23., Ivanics 85.
sárga lap: Filipenko 39., Hleb 49., Szignjevics 65. ill. Vinícius 76.

Az állás:

1. (és továbbjutott) Chelsea 15 pont,
2. BATE Boriszov 6,
3. Vidi FC 6,
4. PAOK 3.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kikapott a vérszegény Vidi

Az első félidőt kegyetlenül megnyomta a BATE Boriszov, egy kapufáig és a gólvonalról kivágott labdáig jutottak a fehéroroszok. Nagy nehezen rendezte sorait a Vidi, még Huszti Szabolcs veszélyeztetni is tudott, mikor jött a baj: egy bal szélről beadott szögletet Szignjevics a bal alsóba fejelt.

Nem találta helyét a pályán a magyar csapat, pedig a BATE visszaállt egy picit a vezetés tudatában. Különösen bántó volt, hogy nagyon sok labdát adott el a Vidi. Még a félidő vége előtt fel tudott viszont pörögni a vendég együttes, ám sem Milanov szólója, sem Huszti ravasz szabadrúgás lövése nem eredményezett gólt.

Fordulás után egészen új Vidi jött ki, szorongatta ellenfelét, de a fehéroroszok nagyon masszívan védekeztek. Nikolics bedobott mindenkit, jött Kovács István, Armin Hodzic, az újabb gólt végül mégis Ivanics szerezte, miután kapott egy parádés indítást.

A vége így 2-0 lett újra, a Vidire nagy számolgatás vár az utolsó csoportkörre.

Itt az első Vidi sárga is

Paulo Vinícius szerelt szabálytalanul, igaz ellenfele könnyen dobta magát. A spanyol sporinak ez is elég volt, de a szabadrúgásból nem lett szerencsére semmi.

Itt az utolsó fehérvári csere is

Huszti Szabolcsnak ért véget a meccs, Nikolov állt be a helyére. Rögtön ezután Stopira mentett óriásit egy lövésnél, egyelőre hiába jó a Vidi, nem akar megjönni az a fránya egyenlítő találat.

Változtat Nikolics is

Pátkai helyére jött be Hodzic, vagyis középpályás helyett egy csatár érkezett a Vidibe. Percekkel később Loic Nego is lejött, őt Kovács István váltotta.

Köszönjük meg Ivanicsnak

Kitámadott a Vidi, mi mást is tehetne, de az ellentámadásból majdnem nagy baj lett. Ivanics kapott príma kiugratást a jobb szélen, az emberét is megforgatta, de addig várt, míg a magyarok összezártak előtte.

Hleb besárgult

Teljesen más Vidi jött ki a második félidőre és ez nem ízlik a kékmezeseknek. Hleb megpróbált taktikázni, hogy megzavarja a magyarokat, de ráfázott, sárga lapot kapott, miközben a vendégek rohamoznak.

Vége az első 45 percnek

A Vidinek bizony össze kell szednie magát, mert eddig az történt a pályán, amit a BATE akart. Az első 10 percben a kapujához szögezték a vendégeket, végül mégis a zsákszámra elszórt labdák okozták a magyar csapat vesztét az első 45 percben. Félidő után nagy fejlődéssel lehet csak ebből pontszerzés.

Nincs egyenlítés

Huszti Szabolcs ravasz volt, a felugró sorfal alatt lőtte el teljes erőből a labdát, pechjére pont ott állt Scsarbicki, aki így védeni tudott. A meccs során először kellett hárítania, sajnos meg tudta oldani, marad az 1-0.

Na, ez most jó nekünk!

Megint Milanov okozott gondot az ellenfélnek, Filipenko egy lépésre a tizenhatostól vágta föl a bolgárt. A sárga járt, a kérdés az: lesz-e egyenlítő gól?

Még mindig a fehéroroszok nyomnak

Tanácstalannak tűnik a Vidi, Juhász és Pátkai is próbálja meggyőzni a játékvezetőt arról, hogy mit kéne és mit nem kéne lefújni, de a valóság az, hogy a gól óta megzavarodtak a vendégek, szinte csak a BATE birtokolja a labdát.

Milanov szólója

Stopira indította némileg pánikolva egy letámadás után a bolgár középpályást, aki két embert átfűzött, a harmadik viszont szerelte. Legalább életjelet adott magáról a Vidi

Rendezte sorait a Vidi

Az első 8-10 percben nagyon ijesztő volt, mennyire keresi csak a labdát a magyar csapat, végül apránként visszajött a meccsbe. A passzok viszont pontatlanok, a vendégek hibáiból próbál megindulni a BATE. Már kiegyenlítettebb a játék, elég nyílt a küzdelem, de gól még nincs.

Huszti villan!

A magyar támadó gondolt egyet és egymaga tört kapura, Filipovics viszont annak ellenére, hogy könnyen adta magát, kiharcolt egy szabadrúgást kifelé. Tegyük hozzá, hogy Huszti Szabolcs szólója végén hiába lepte meg a kapust egy spiccel ellőtt labdával, Scsarbicki védeni tudott.

Ez megint közel volt!

Bal szélen iramodott meg Sztaszevics, a középre tett labdáját Kovácsik Hadzicra ütötte, így Viníciusnak a gólvonalról kellett kikanalaznia a labdát. Hat perc alatt millimétereken múlott a hazai vezetés kétszer is!

Rögtön egy kapufa!

Szignjevics kapott remek kiugratást, szerencsére a védők beérték viszont. Nem biztos, hogy emiatt de a fehéroroszok csatára a hosszú oldalon a kapufát találta telibe a lövésével, megköszönhetjük neki! Marad a 0-0.

Elindultunk!

A magyar csapat kezdte a meccset, de azonnal elszórta a labdát. A hazaiak már nem voltak ilyen előzékenyek, kemény letámadással kezdik a találkozót.

Brutális a hideg

Bevonultak a csapatok, hamarosan indul a meccs, mínusz tíz fok körüli a hőmérséklet, de legalább esni nem esik.

A főszereplők

Érdekesség, hogy a Vidi kezdőcsapata egyetlen helyen változott az első BATE elleni meccshez képest: Tujvel helyett Kovácsik védi majd a magyar kaput. Túloldalon viszont sérülés miatt biztosan nem játszik majd az első meccsen vezetést szerző finn Tuominen. Ott lesz viszont Alexandr Hleb, úgyhogy lesz kire figyelni a hazai csapatnál is…

Olvasói sztorik