Foci

BL: Mourinho már megint megúszta, Szalait kiállították

A hétvégi, Crystal Palace elleni Premier League-meccs után újra vékony jégen van José Mourinho, a Manchester United portugál sztármenedzsere. Természetesen az érintett magabiztosságot mutatott, de voltak félinformációk arról, hogy egy esetleges Young Boys elleni hazai pontvesztés az állásába kerülhet.

Ha igaz, ha nem, a Manchester United görcsösen és szürkén játszott a svájci csapat ellen, és egyre több szurkoló fütyült a gyenge teljesítmény miatt.

Az utolsó pillanatban is úgy tűnt, hogy Mourinho kezdhet csomagolni, ám a 91. percben érkezett a megmentő, Marouane Fellaini, és megnyerte a meccset. Hiába a kilátástalan jövőkép, egy győztes BL-meccs és a továbbjutás után nem fognak megválni a vezetőedzőtől.

Szalai piros:

Magyar szempontból nem alakult jól a játéknap, miután Szalai Ádámot két sárgalap után kiállították a Sahtar Donyeck ellen. Hogy még rosszabb legyen, a Hoffenheim végül egy késői gólnak köszönhetően 3-2-re kikapott hazai pályán.

Többiek:

A BL-címvédő Real Madrid az AS Roma ellen játszott már tét nélkül, hiszen mindkét csapat továbbjutott már a legjobb 16 közé. Az első félidőben az olasz csapat volt közelebb a vezetéshez, ám öt méterről nem sikerült eltaláni az üres kaput. A második játékrészben ahogy lenni szokott, ez megbosszulta önmagát, Gareth Bale és Lucas Vazquez góljaival végül simán nyerni tudott az Olimpiai Stadionban.

Az év ziccerét hagyták ki a Real Madrid ellen
A BL-címvédő végül simán nyert, de ha az első félidő végén az AS Roma az üres kapuba lő, minden más lehetet volna.

A Manchester City a Lyon ellen idegenben sem tudott nyerni, a Bayern München 5-1-re nyert és mentette meg Niko Kovac állását a Benfica ellen, míg a Juventus Mario Mandzukic góljával verte a Valenciát.

Eredmények, Bajnokok Ligája, 5. forduló:

E csoport:
Bayern München (német)-Benfica (portugál) 5-1 (3-0)
gól: Robben (13., 31.), Lewandowski (36., 51.), Ribery (76.), illetve Fernandes (46.)
AEK Athén (görög)-Ajax Amsterdam (holland) 0-2 (0-0)
gól: Tadic (68., 72., előbbit 11-esből)
piros lap: Livaja (67., AEK)
A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Bayern München 13 pont, 2. (és továbbjutott) Ajax Amsterdam 11, 3. (és Európa-ligás) Benfica 4, 4. AEK Athén 0

F csoport:
Olympique Lyon (francia)-Manchester City (angol) 2-2 (0-0)
gól: Cornet (55., 81.), illetve Laporte (63.), Agüero (83.)

Hoffenheim (német)-Sahtar Donyeck (ukrán) 2-3 (2-2)
gól: Kramaric (17.), Zuber (40.), illetve Ismaily (14.) Taison (15., 93.)
piros lap: Szalai (60., Hoffenheim)
A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Manchester City 10 pont, 2. Olympique Lyon 7, 3. Sahtar Donyeck 5, 4. Hoffenheim 3

G csoport:
AS Roma (olasz)-Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-0)
gól: Bale (47.), Lucas (59.)
CSZKA Moszkva (orosz)-Plzen (cseh) 1-2 (1-0)
gól: Vlasic (10., 11-esből), illetve Prochazka (56.), Hejda (81.)
A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Real Madrid 12 pont, 2. (és továbbjutott) AS Roma 9, 3. Plzen 4, 4. CSZKA Moszkva 4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik