Foci

A Juve korábbi csatára titokban a rákot is legyőzte

Hétfőn jelent meg a Corriere della Serában egy interjú Gianluca Viallival, amelyben vallomást tett a korábbi futballista. Az 54 esztendős egykori labdarúgó elismerte, hogy az elmúlt egy évben rákkal küszködött, de annyira szégyellte ezt, hogy senkinek sem beszélt róla. Mostanáig.

Egy év telt el és most újra az a szörnyeteg vagyok fizikailag, aki voltam. Nem tudom viszont, hogy ez a meccs hogyan végződik majd. Engem sportemberként ismertek meg, szégyelltem, hogy így elgyengülök, ezért igyekeztem eltitkolni ezt az egészet. Pulóvert húztam a trikóm alá, hogy ugyanolyannak lássanak, mint korábban.

– mesélte a nehéz időszakról Vialli.

Műtéten esett át a korábbi csatár, hosszú kemoterápiás kezelést is kapott, de már jobban érzi magát. Ennek egyik megnyilvánulása az is, hogy beszél a problémájáról, mint az olasz extámadó mondta, szeretné motiválni az embereket a történetével.

Sokat segített egy sárka post-it a falamon, amin az állt, a gondolataink termékei vagyunk. Igyekeztem pozitívan gondolkodni, hogy én jöjjek ki győztesen. Remélem a történetem inspirálóan hat majd azokra, akik szintén hasonlóan nehéz helyzetbe kerülnek. Az a fő, hogy győztesként gondolkodjunk! Az élet tíz százaléka történik velünk, a maradék 90% az, ahogyan kezeljük ezeket.

Vialli a Cremonesében kezdte a pályafutását, később a Sampdoria, a Juventus és a Chelsea játékosa volt. Karrierje során 488 bajnokin 167 gólt lőtt, az olasz válogatottban 59-szer lépett pályára és 16-szor volt eredményes.

Nyitókép: Richard Sellers/Soccrates/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik