Foci

Embertelen összeget költ játékosai kifizetésére a Barcelona

A Global Sports Salary Survey legfrissebb kimutatásában 13 országra, nyolc sportágra és 349 klubra kiterjedő felmérést végzett. Eszerint az FC Barcelona 23 fős keret tagjai átlagban 10,45 millió fontot keresnek, és ehhez jönnek még a prémiumok is.

Az FC Barcelona az első sportcsapat a világon, ahol a játékosok éves átlagfizetése eléri a 10 millió fontot

Az átlagos alapfizetés az előző idényhez képest harmadával emelkedett. Ennek nagyrészt az az oka, hogy Lionel Messi új szerződést írt alá, amelynek értelmében évente több mint 50 millió fontot keres, bár Phillippe Coutinho, Arthur, Malcom, illetve Arturo Vidal leigazolása és Gerard Piqué, Sergi Roberto, Samuel Umtiti, valamint Sergio Busquets szerződés-hosszabbítása szintén jelentősen növelte a bérköltségeket.

A Real Madrid a második helyen áll, az első csapat játékosai átlagosan 8,1 millió forintot keresnek évente. A következő hat helyet az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) csapatai foglalják el. A Juventus a 32. helyről a kilencedikre ugrott előre Cristiano Ronaldo szerződtetése után. A Manchester United a tizedik (6,53 millió font), a Manchester City (5,93 millió font) a huszadik helyen áll.

A felmérés azt is megállapította, hogy a Premier League továbbra is a világ leggazdagabb labdarúgóligája, egy játékos átlagosan évi 2,99 fontot keres. Ez a szám 36 százalékkal magasabb, mint a Premier League legnagyobb riválisának tartott La Ligában (2,2 millió font), és csaknem kétszerese, mint az olasz Serie A-ban (1,5 millió font).

Nyitókép: Xavier Bonilla / NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik