Foci

Visszavonult az utóbbi évek legérdekesebb kapusa

Ugyan hivatalos bejelentés egyelőre nincs, úgy fest, Köteles László befejezte aktív pályafutását. A hírről először a belga voetbalbelgie.be számolt be, azóta sem cáfolat, sem megerősítést nem érkezett. Ami biztos, hogy a 34 éves kapus hét évet követően a dán Köbenhavban játszott tavasszal, ám egyetlen pocsék kupameccs után nyáron elengedték, azóta nem volt csapata.

A belgák úgy tudják, hogy a magyar hálóőr játékosügynökként dolgozik majd a jövőben, amivel összhangban van, hogy Köteles Instagram-oldalának bemutatkozó szövegében az LK26 Football Management honlapja is szerepel.

Köteles László a Tisza Volánban kezdte pályafutását, fiatalon volt a Szeged FC, a Makó és a Videoton labdarúgója, majd, miután több szerb klubban is szerepelt, visszatért Magyarországra, és a Dunakanyar-Vác színeiben mutatkozott be az NB I-ben. Vácról Diósgyőrbe távozott, majd 2009-ben került a belga KRC Genkhez, amelyben hét évet töltött el, 191 mérkőzésen pályára lépve.

Érdekesség vele kapcsolatban, hogy többször is tagja volt a magyar válogatott keretének, de soha nem lépett pályára címeres mezben.

Nyitókép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik