Foci

Magyar kapust igazolt a dán bajnok

Koteles-Laszlo(960x640)(1).jpg (köteles lászló, )
Koteles-Laszlo(960x640)(1).jpg (köteles lászló, )

A dán bajnok FC Köbenhavn bejelentette, hogy szerződtették Köteles Lászlót. A magyar kapus 2009 és 2018 között a belga KRC Genk csapatában védett, szerepelt többek között a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is. A 33 éves futballista mellett éppen ez a rutin szólt az északi fővárosban.

Koppenhágában hirtelen lett égető szükség egy új kapusra, mivel Robin Olsen megsérült. Rajta kívül csak Stephan Andersen játszik az FCK-ban, ezért gyors és minőségi megoldás volt Köteles szerződtetése.

Robin sérülése után úgy döntöttünk, megbízható megoldást keresünk a szezon végéig és ezt Köteles László személyében megtaláltuk, aki szerepelt a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is a Genkkel. Bízunk a kapusainkban, de nem akarunk kockáztatni. Úgy érezzük Robin kiválása után is minőségi játékosaink vannak a poszton, akik megoldják a feladatot. Alig várjuk, hogy Lászlót Koppenhágában üdvözölhessük és elkezdjük a közös munkát

– mondta Ståle Solbakken vezetőedző.

A magyar játékos szezon végéig írt alá.

A dán bajnokságból 24 fordulót játszottak le, a fővárosiak meglepetésre csak negyedikek, de már biztosan bejutottak a felsőházi rájátszásba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik