Foci

Szalai Ádám emlékeztette a szövetséget: Rossi előbb is jöhetett volna

A magyar válogatott 2-0-ra megverte Finnországot vasárnap a Nemzetek Ligája C osztályának 4. csoportjában az utolsó fordulóban. A találkozó után Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nagyon elégedetten nyilatkozott, különösen a mieink taktikai fölényével volt elégedett.

Taktikailag sikerült meglepnünk a finn válogatottat, agresszív és támadó futballal nyomást helyeztünk az ellenfélre. Az elmúlt két évben elért válogatott eredmények után az utóbbi időszakban mutatott játék bizakodásra ad okot. Fontos a szerénység, nem szabad elszállni magunktól, de a szint, amit elértünk, bizakodásra ad okot a további meccsekre tekintve

– fogalmazott az olasz szakember, aki kiemelte Gulácsi Péter védéseit is, valamint hangsúlyozta azt is, hogy a második félidőben többször is kénytelen volt cserélni, mégsem forgott veszélyben a győzelem.

Rossi egyébként közvetlenül a lefújás után is megdicsérte csapatát, sőt abbéli örömét is kifejezte, hogy végre a hazai közönség előtt is leülhetett a kispadra. A görögök ellen zárt kapus meccset játszott a válogatott, míg Észtország ellen eltiltást kapott.

A vasárnapi első gólunkat szerző Szalai Ádám elmondta, nagyon rossz időben jött a kapitányváltás az együttesnél, mivel Georges Leekens menesztését követően öt napja volt Rossinak a felkészítésre.

Azt gondolom beáldoztuk annak, hogy a csapat felvegye azt a rendszert, amit a mostani kapitány elvár. Aztán azon meg lehet gondolkozni, mi lett volna, ha lett volna ideje néhány barátságos mérkőzésen felkészülni.

– fogalmazott a Hoffenheim csatára.

Szalai a parádés gólpasszt jegyző Kalmár Zsoltot is méltatta, elmondása szerint a védekezésben kell még javulnia a középpályásnak ahhoz, hogy “komoly kis” játékos legyen. A Dunaszerdahely futballistája is megszólalt egyébként, szerinte a második helyezés a csoportban nem rossz eredmény.

A második hely összességében nem rossz a csoportban, de utólag azért van bennünk némi hiányérzet a finnországi vereség, vagy az észtországi döntetlen kapcsán. Ugyanakkor azt gondolom, jó úton haladunk előre, ezt ez a legutóbbi két mérkőzés megmutatta

A finnek szövetségi kapitánya, Markku Kanerva csalódottságát fejezte ki, egyben gratulált a “nagyon erős” magyar válogatottnak, amely, mint mondta, “nagyon jól játszott és megérdemelten nyert”. Rámutatott, egy-egy kulcsjátékosát sérülés, illetve betegség miatt már a meccs előtt elvesztette.

Nemzetek Ligája, C osztály, 2. csoport, 6. forduló:

Magyarország – Finnország 2-0 (2-0)
Budapest, Groupama Aréna, 9200 néző
v.: Vincic (szlovén)
Magyarország: Gulácsi – Baráth (Lang 52.), Kádár (Vinícius 46.), Orbán, Korhut (Holender 54.) – Nagy Á., Kleinheisler– Dzsudzsák, Kalmár, Lovrencsics – Szalai.
Észtország: Joronen– Granlund (Toivio 46.), Arajuuri, Vaisanen, Uronen – Lod, Kamara, Lam (Kauko 60.), Taylor (Forsell 74) – Tuominen, Pukki.
gól: Szalai (29.), Nagy (37.)
sárga: Baráth (42.,)  Lang (75.), Kalmár (78.) ill. Granlund (16.),  Lod (86.)

A csoport másik meccsén:
Görögország – Finnország 1-0 (1-0)
gól: Granlund (25., öngól)

 

A csoport állása:
1. Finnország  6  4  –  1  5-3 12 pont – feljutott a B osztályba
2. MAGYARORSZÁG 6  3  –  3  9-6  10
3. Görögország  6  2  1  3  4-5  9
4. Észtország 6 1 1  4  4-8  4 – kiesett a D osztályba

Nyitókép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik