Foci

A magyarok elverésével ünnepelnének a finnek

A finnek ugyan kikaptak Görögországban, de így is megnyerték a csoportot a Nemzetek Ligája C osztályában. A vasárnapi, magyarok elleni találkozó így tét nélküli a számukra, de azért arra készülnek, hogy nyernek.

Kettős érzéseim vannak a görögországi találkozóval kapcsolatban, mivel kikaptunk, ugyanakkor így is feljutottunk, ezért megkönnyebbülten várhatjuk a mostani mérkőzést

– mondta szombati sajtótájékoztatóján a szövetségi kapitány, Markku Kanerva.

Dzsudzsák Balázs a finnek ellen kezdő lehet
A magyar válogatott kezdőcsapatában több változás is lesz az Észtország elleni meccshez képest.

Szerinte változott a magyar válogatott a csoport első, tamperei összecsapásához képest, mivel azóta új, minőségi játékosok kerültek a keretébe, viszont taktikailag hasonló meccsre számít, mint 1-0-s sikerük alkalmával. Megjegyezte, bár a helyezésüket nem befolyásolja a találkozó kimenetele, azonban semmi olyan változtatást nem tervez, amely veszélyeztetné a győzelem megszerzését.

Markus Halsti arról számolt be, hogy jó érzéssel készülnek, mivel megnyerték a csoportot. Kifejtette, folytatni akarják a jó szereplésüket és éhesek az újabb sikerre.

Nehéz mérkőzés lesz, várhatóan mindkét együttes a védekezésre fog építeni, így apró nüanszok döntenek majd a szoros, háromesélyes meccsen

– fogalmazta meg várakozásait a dán Esbjerg védője.

A magyar és a finn válogatott vasárnap 20.45-től a Groupama Arénában találkozik egymással.

Nyitókép: Martti Kainulainen / Lehtikuva / AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik