Foci

Messi lehagyta Gerd Müllert, és már csak Pelé van előtte

Bár a Barcelona váratlan vereséget szenvedett hazai pályán az Európa Ligában is vitézkedő Betis ellen, a kartörése után visszatérő Lionel Messi két góllal jelezte, hogy a kihagyás nem vetette vissza.

Messinek ez volt az 565. és 566. gólja a Barcelona mezében, így megelőzte a németek korábbi világbajnok csatárát, a legendás Gerd Müllert, aki a Bayern Münchenben 565. gólnál állt meg.

Messi előtt már csak Pelé áll a rangsorban, a futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnoka a Santos színeiben a hivatalos mérkőzéseken 643 gólt szerzett, vagyis hetvenhét góllal előzi meg Messit.

Pelé 18 szezont húzott le a Santosban, Messi pedig a 15. idényét tölti a Barcánál, és az ő tempóját ismerve a 77 gól két éven belül összejöhet neki.

Az eddigi 566 Messi-gól megoszlása: 392 a spanyol bajnokságban, 105 a Bajnokok Ligájában, 48 a Király Kupában, 13 a spanyol Szuperkupában, 5 a klubvilágbajnokságon, 3 az európai Szuperkupában.

A rangsorban az immár harmadik helyre szorult Müller mögött Eusébio a negyedik (473 gól a Benficában), az ötödik pedig Cristiano Ronaldo,

aki ebben az összevetésben már nem fogja meg Messit, hiszen azzal, hogy eligazolt a Juventushoz, 450 gólnál megállt a számláló a Real Madridnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik