Foci

A női labdarúgó-válogatott példát mutatott a férfiaknak

November 15-én, azaz jövő hét csütörtökön a magyar labdarúgó válogatott Budapesten fogadja Észtországot a Nemzetek Ligája sorozatban (11.18-án Finnország lesz az ellenfél a Groupama Arénában). Ugyan a csoportgyőzelemre már nincs esély, mégis fontos találkozó(k) előtt áll Marco Rossi szövetségi kapitány csapata, lévén október 15-én őrült végjáték után ikszeltünk ellenfelünkkel, így Budapesten illene megmutatni, melyik a jobb csapat.

A magyar női labdarúgó-válogatott ezt már megtette. Csütörtökön 4-0-ra nyert Észtország csapata ellen a Telki edzőközpontban, igaz, csak felkészülési mérkőzésen. A lányok példát mutattak a fiúknak.

Így kell zárni egy évet, főleg az első félidei játékunk tökéletes közeli volt. Örülök, hogy sok jó teljesítményt láthattam a pályán, a fiatalok is nagyon jól játszottak. Látom, hogy fejlődnek, és remélem, hogy a jövő válogatottja rájuk épülhet majd. Folyamatosan tanulunk, építkezünk, de továbbra is előre kell lépnünk. Van még egy kis időnk az Eb-selejtezőkig, de úgy vélem, erre a játékra lehet építeni.

– nyilatkozta Markó Edina női szövetségi kapitány a lefújást követően az mlsz.hu oldalnak.

A 2020-as Eb szempontjából, ha tétje már nincs is a meccsnek, de évi a presztízs miatt a férfiaknak is fontos lenne hogyan zárják az évet.

Női labdarúgó-válogatott, felkészülési mérkőzés, eredmény:

Magyarország–Észtország 4–0 (3–0)
Gólszerzők: Szabó Viktória (10.), Vágó Fanni (17., 32.), Mosdóczi Evelin (57.)

Magyarország: Bíró Barbara (Szőcs Réka, 46.) – Mosdóczi Evelin, Turányi Lilla, Tálosi Szabina, Szabó Viktória (Pinczi Anita, 67.) – Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin, Rácz Zsófia (Csányi Diána, 59.), Zeller Dóra (Csiki Anna, 59.) – Vágó Fanni (Németh Loretta, 75.), Kocsán Petra (Zágor Bernadett, 67.)

A magyarok legutóbb októberben léptek pályára két felkészülési mérkőzésen, előbb 1-0-ra, majd 3-0-ra győztek Máltán a házigazdák ellen. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik