Foci

Szétrúgta az ellenfelet, hogy elmehessen megnézni a Superclásicót

Elég furcsa dologgal gyanúsítják Leandro Paredest, a Zenit argentin középpályását. A szentpéterváriak a hétvégén Akhmat Groznij ellen játszottak otthon, nyertek is 1-0-ra, a 24 éves játékost kiállították a 83. percben. Két sárgát kapott a meccsen, mindkettőt teljesen felesleges szabálytalanság után, előbb hátulról csúszott be, majd nyújtott lábbal, mindkét ítélet jogos volt.

Gondolhatnánk, hogy itt vége a történetnek, de nem, a játékosnak magyarázkodnia kell. Paredes ugyanis nagy Boca Juniors-szurkoló, a klubnál nevelkedett, játszott az első csapatnál is. A Boca bejutott a Libertadores Kupa döntőjébe, az ellenfél pedig a River Plate lesz, azaz Dél-Amerika legnagyobb örömére két Superclásicót is rendeznek. Az első meccs szombaton lesz, a Zenitre ugyanakkor vasárnap egy moszkvai túra vár, a CSZKA pályáján játszanak.

Sokan gondolják azt, hogy Paredes direkt állíttatta ki magát, hogy ott lehessen a Boca-River csúcsrangadón.

„Hazugság, nincs itt semmi látnivaló. Csak valaki kitalálta ezt Argentínában és most erről szólnak a hírek. Sosem állíttatnám ki magam direkt. Amint elkezdtek erről beszélni az emberek leültem a Zenit sportigazgatójával, azt mondta, hisznek nekem” – magyarázkodott Paredes, akit életében háromszor állítottak ki eddig, mindannyiszor második sárga lappal.

Itt a két szabálytalanság, mindenki eldöntheti, szándékosan hozta-e össze a pirosat:

Nyitókép: Mike Kireev / NurPhoto

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik