Foci

Összetört arccal várt hosszú percekig a mentőre az NB II-es focista

A Gyirmót 2-2-es döntetlent játszott a Siófokkal az NB II hétvégi fordulójában, de így is maradt az első helyen. A meccs szomorú emlék lesz Horváth Attila számára, a Siófok játékosa ugyanis összefejelt az egyik gyirmóti futballistával, és arccsonttörést szenvedett, írja a Rangadó.

“A körülményekhez képest jobban vagyok, túl vagyok a műtéten, kiemeléses korrekcióra került sor. Öt-hat hét kihagyás vár rám, vagyis a pályára már csak tavasszal térhetek vissza, és eleinte bizonyára maszkban kell majd játszanom.

Tisztán emlékszem mindenre. Fejelni akartam, amikor nagy ütést éreztem az arcomon. Tudtam, hogy nagy a baj, kitapinthatóan behorpadt az arcom. Sokáig a pálya szélén fagyoskodtam, majd a klubházba vittek, összességében az ütközés után körülbelül 35 perccel kerültem a mentőbe”

– nyilatkozta Horváth a Blikknek. A Siófok Facebook-oldalán pedig azt is elmondta, a műtét előtt olyan pokoli fájdalmai voltak, amit senkinek nem kíván.

Az Országos Mentőszolgálat azt közölte, a mentő 17 perc alatt ért a helyszínre, és 25 perccel később a siófoki focista már kórházban volt. A Blikk megkereste a gyirmóti klubvezetőket amiatt, hogy miért nem volt mentő a stadionban, Margitai Zoltán klubigazgató viszont csak annyit válaszolt: “nem hinném, hogy szeretnénk erről nyilatkozni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik