Foci

Botrány az NB II-ben: „Ha valaki az életemmel szórakozhat, megtehetem én is az övével”

Bár két meccse még hátravan a Sopronnak az NB II-es bajnoki szezonból, már rég eldőlt, hogy a focicsapat az utolsó helyen végez és kiesik a harmadosztályba – 20 pont a hátrányuk a még vonal felett lévő Szeged mögött. A klub így be is adta a jelentkezést az NB III-ba, ám a licenc egyik feltétele, hogy nem lehet tartozása az együttesnek.

Ezzel pedig gondok akadnak a soproniaknál a Nemzeti Sport cikke szerint.

A futballisták már egy ideje nem kapnak fizetést, és ugyan a vezetőség mostanra ígért megoldást, ez nem történt meg. Az NSO azt írja, hogy a játékosok délelőtt nem edzettek, majd azt várták, hogy felmentsék őket a munkavégzés alól, de ez sem történt meg pénteken délutánig. Az újabb magyarázkodást páran nehezen viselték, állítólag nagy veszekedés volt az öltözőben, miközben a klub továbbra is az önkormányzattól várja a megoldást.

Pöltz Róbert ügyvezető a sportlapnak azt mondta, hogy keresik a megoldást, és egyelőre nem tudják, hogy alakul a soproni futball jövője. Bekő Balázs vezetőedző már sokkal konkrétabban fogalmazott, ő is abban a helyzetben van, mint játékosai.

Néhány játékosomnak lassan nincs hol laknia, és nem túlzás, hogy már-már éheznek. A vezetők családokat tesznek tönkre, felteszem a kérdést: három gyerekem van, akikért anyagi felelősséggel is tartozom, értük ki vállalja a felelősséget, ha engem átvernek? Minden törvényes eszközzel élek, hogy nehéz helyzetbe hozzam azokat, akik felelősek a kialakult helyzetért. Dögöljön meg a szomszéd lova is! És ez nem fenyegetés. Ha valaki az életemmel szórakozhat, megtehetem én is az övével

– idézi a Nemzeti Sport Online Bekőt, aki azt is megemlítette, hogy ha felszámolás indul a klub ellen, akkor sem a játékosai, sem ő nem reménykedhet abban, hogy megkapják a pénzüket.

Felmerült, hogy a játékosok nem állnak ki akövetkező bajnokira, de ezt elvetették, nem akarnak szerződést szegni. Vasárnap a ZTE látogat Sopronba.

A nyitóképen Bekő Balázs, még a DVTK edzőjeként beszélget Leisztinger Tamással 2015-ben. Fotó: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik