Foci

A földbe rúgott a City játékosa, Kassai büntetőt adott rá

Kassai Viktor a szezonban másodszor kapott meccset a Bajnokok Ligájában – de lehet utoljára. A magyar játékvezető a Manchester City – Sahtar Donyeck összecsapását vezeti, az első félidő 24. percében pedig benézett egy elég sima szituációt: Raheem Sterling tört kapura, nem zavarta senki, de belerúgott a földbe, Kassai azonban nagy meglepetésre tizenegyest adott, amit Gabriel Jesus értékesített – ezzel vezetett 2-0-ra a City, amely végül 6-0-ra nyert. A Bajnokok Ligájában nincs videóbíró, így vissza sem lehetett nézni az esetet, majd csak a következő szezontól vezetik be a használatát.

Kassai Viktornak a 2012-es Európa-bajnokságon is volt már egy elég nagy visszhangot kiváltó tévedése, amikor nem ítélt gólt az ukránoknak az angolok elleni sorsdöntő csoportmeccsen – az alapvonalnál álló Vad II István nem jelzett gólt. Ezután a magyar játékvezetői csapat már nem kapott meccset az Eb-n és felerősödtek a hangok, hogy szükség van a gólvonal-technológiára.

2017-ben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében vezette a Real Madrid és a Bayern München visszavágóját, a később győztes spanyolok hosszabbításban nyertek 4-2-re. A Bayernnél egyértelműen Kassait okolták a kiesésért, két lesgólt adott meg a spanyoloknak és kiállította Arturo Vidalt.

Nyitókép: Paul ELLIS / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik