Foci

Elegük lett a Vasas-szurkolóknak, fellázadtak

A Vasas FC 2016-17-ben még harmadik helyen zárt az OTP Bank Ligában, döntőt játszott a Magyar Kupában, Európa Ligában indult. Angyalföldön aztán egy év alatt nagyot fordult a világ, idén nyáron a piros-kékek kiestek az NBI-ből. A csapat életben tartásáért sokat tevő tulajdonos, Jámbor János átszervezésre szánta el magát;

  • a 12.5 éven át bizalmi emberének tekintett szakmai és pénzügyi vezetőt, Vancsa Miklóst leváltotta,
  • és a helyére azt a Domonyai Lászlót ültette, aki hasonló hosszú időn át – Várszegi-, majd az azt követő Deutsch-érában is – az MTK klubigazgatójaként tevékenykedett.

A Vasasnak ugyan különálló gazdasági társaságként, de saját kiemelt akadémiája van. Az anyaklub (SC), a Kubala Akadémia és a felnőtt futballt irányító FC nemrég tíz éves együttműködési megállapodást kötött egymással. A 24 fős NBII-es keretben hat saját nevelésűnek vallott játékos található – Szilágyi Zoltán, Kleisz Márk, Kovács Milán, Szivacski Donát, Tóth Keve, Ádám Martin.

Eközben hatan

  • Bese Balázs, Hinora Kristóf, Kelemen Dávid, Talabér Attila, Hajdú Ádám, Hrepka Ádám kifejezetten a MTK-nevelésként és/vagy kölcsönjátékosként a konkurenciától érkezett a nyáron,
  • továbbá Borbély Bálint, Kovács Zoltán, Balajti Ádám és Szatmári Lóránd is megfordult korábban a kék-fehéreknél pont akkor, amikor ott Domonyai volt a sportigazgató.

Az eredmények azt mutatják, az átszervezés eddig a pályán nem kamatozott pontokban és biztató helyezésben.

A Vasas momentán az NBII 10. helyén áll. A 14. fordulóban a Gyirmóttól kapott hazai pályán egy négyest (0-4), míg hétvégén a Kazincbarcika tartotta otthon a három pontot (2-1). Kis Károly csapata 15 forduló alatt összesen négyszer nyert, nyolc döntetlen és három vereség áll a klub neve mellett a tabellán.

Nem csoda, a szurkolók megelégelték a sok döntetlent és a mélyrepülést: lázadni kezdtek a szerintük koncepciótlan döntéshozatal, a jövőkép nélküliség és a lélektelen játék miatt.

A Vasasblog közösség észrevételeit, kérdéseit nyílt levélben fogalmazta meg. Több dolgot t is számon kérnek a tulajdonoson:

  • Meddig élvezi a jelenlegi vezetőség (az Fc szakmai igazgatója, s az edző) az Ön bizalmát, a jelenlegi helyzetben?
  • Igaz-e, hogy a színfalak mögött arra megy ki a játék, hogy imádott Csapatunkból az MTK fiókcsapatát állítsák össze, s építsék fel?
  • A jelenlegi helyzetben mi a konkrét célja a csapattal?
  • Amennyiben szeretné a csapatot eladni, vagy szeretne megszabadulni tőle, akkor keresünk befektetőt, aki megveszi a csapatot, ha nincs más lehetőség.

Egy másik közösség, a VSZK, egy ankétot szervezett, ahol felszólította a vezetőedzőt, mondjon le:

A jelek szerint a Vasasnál, ahol kiemelt akadémia is működik a háttérben, a szurkolók nem kíváncsiak az innen-onnan összeszedett, kölcsönvett labdarúgókra. Kiváltképp, ha nincs eredmény.

Frissítés: cikkünk megjelenése után nem sokkal menesztették Kis Károly vezetőedzőt és ideiglenesen az eddigi másodedző Ferenczi Istvánt bízta meg.

Ferenczi Istvánból vezetőedző lett
Az angyalföldi népharag a Vasas vezetőedzőjének állásába került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik