Foci

Súlyos veszteséggel járt a City ligakupa győzelme

Az angol ligakupa nyolcaddöntőjében a Manchester City simán, 2-0-ra verte csütörtök este a Fulham együttesét a 19 éves, ezért még relatív ismeretlen Brahim Diaz duplájával. Azonban a továbbjutás örömébe némi üröm is vegyült. A tavalyi bajnokcsapat esze, Kevin De Bruyne egy T. Fosu Mensahhal folytatott fölösleges birkózás során magára rántotta a Fulham jobbvédőjét és térdsérülést szenvedett (A videón 6:20-tól).

De Bruyne a mostani idényben már kénytelen volt kihagyni hat hetet augusztusi térdsérülése miatt. Ennek ellenére ezúttal is jól játszott, cseréjéig 81 percet töltött a pályán, és megmozdulásaiból egy majd hét perces videót vágtak össze, amelyből az látszik, igen aktívan próbálta bizonyítani Pep Guardiolának, bizony szüksége van rá annak ellenére, hogy a Citynek nélküle is jól megy – tíz forduló után veretlen, és jobb gólkülönbségének köszönhetően az élen áll a Premier League-ben.

Az első diagnózis szerint újabb egy hónap kényszerpihenő vár a belga válogatott irányítójára.

A 27 éves középpályásnak az előző szezonban kulcsszerepe volt abban, hogy a Manchester City bajnok lett: 38 mérkőzésen nyolc gólt szerzett és 16 gólpasszt adott, de a jelenlegi szezonban mindössze három bajnoki mérkőzésen szerepelt.

(Nyitókép: Lindsey PARNABY / AFP) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik