Foci

Két öngóllal rontották el Lampard visszatérését a Stamford Bridge-re

A klub legendájának számító Frank Lampard, aki többek között három bajnokságot, négy FA-kupát és egy-egy BL-t, valamint EL-t nyert a Chelsea-vel, ezúttal az ellenfél, a Derby County edzőjeként tért vissza a Stamford Bridge-re.

Lampardot így fogadták a Chelsea-drukkerek:

A hazai szurkolók egy másik korábbi Chelsea-játékos visszatérésének is örülhettek, a magyaros nevű, de nigériai származású Fikayo Tomori ugyanis egy suta mozdulattal összehozott egy öngólt az 5. percben.

A Derby nem zuhant össze a bekapott góltól, Jack Marriott négy perccel később egyenlíteni tudott.

A Derby-védőknek meglehetősen peches napjuk volt, ez a 21. percben derült ki, amikor Richard Keogh ért bele szerencsétlenül egy beadásba, így újabb öngól révén szerzett ismét vezetést a Chelsea.

A másodosztályú Derby továbbra sem adta fel, és Martyn Waghorn ismét egyenlíteni tudott, amikor üresen hagyták a hosszú saroknál.

Az első félidei őrületet Cesc Fábregas zárta le, aki egy lecsorgót vágott be, így 3-2-vel zárult az első felvonás.

A Derbynek több helyzete is volt az egyenlítésre, a rendes játékidő utolsó percében David Nugent például kapufát lőtt, de a Chelsea megúszta és ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

Szintén továbbment a duplázó Szon Hung-min által húzott Tottenham, amely 3-1-re verte a West Hamet, valamint az Arsenal is, amely két kiállítást hozó meccsen gyűrte le a Blackpoolt.

Angol Ligakupa, nyolcaddöntő:

Chelsea – Derby County (II. osztályú) 3-2 (3-2)

Arsenal – Blackpool (III.) 2-1 (1-0)

West Ham – Tottenham 1-3 (0-1)

Middlesbrough (II,) – Crystal Palace 1-0 (1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik