Foci

Frank Lampardék legyőzték a Manchester Unitedet

Az éppen Carabao Cup néven futó angol ligakupa keddi játéknapjának szenzációja, hogy a Frank Lampard vezette, másodosztályú Derby County tizenegyesekkel legyőzte a Manchester Unitedet. Pedig minden rózsásan indult José Mourinho együttesének, egy ragyogó kontra végén Juan Mata már a harmadik percben vezetést szerzett a Vörös Ördögöknek.

Csakhogy mindent beleadott a Derby és az 59. percben egy hajszálpontos Harry Wilson-bombával egyenlíteni tudott a kiscsapat.

A mérkőzésen akkor lehetett először érezni, hogy meglepetés lehet a dologból, amikor Sergio Romero kapus kimozdult egy indításra és úgy védett, hogy már elhagyta a tizenhatosát. A játékvezető azonnal kiállította, így a másodosztályú klub emberelőnybe került a 67. percben.

Vérszemet kaptak a kosok, és öt perccel a rendes játékidő vége előtt Jack Marriott egy kipattanó lövést a hálóba juttatott. Ekkor már a vendégeknek lett sietős a meccs és ki más szerezhetett volna egyenlítő gólt a hajrában, mint Maroune Fellaini? A fordulatos meccset így aztán büntetőkkel kellett eldönteni, amelyben hét párig senki sem hibázott, majd Richard Keogh is bevágta a maga tizenegyesét, míg Phil Jones kihagyta a sajátját, így meglepetésre a Derby County jutott tovább.

A másik manchesteri klub könnyedén hozta az Oxford United elleni meccsét (3-0), a Bournemouthnak viszont meggyűlt a baja a szebb napokat is látott Blackburn Roversszel, csak a 94. percben sikerült Callum Wilsonnak a győztes gólt belőnie (3-2). Nyert a Fulham és a Crystal Palace is, a PL-párbajban pedig büntetők döntöttek a Leicester City javára a Wolverhampton vendégeként.

Eredmények – Carabao Cup, legjobb 16 közé jutásért

Blackpool (III.)–Queens Park Rangers (II.) 2–0
Bournemouth–Blackburn (II.) 3–2
Burton (III.)–Burnley 2–1
Millwall (II.)–Fulham 1–3
Oxford United (III.)–Manchester City 0–3
Wolverhampton–Leicester City 0-0 (büntetőkkel a Leicester jutott tovább)
Wycombe (III.)–Norwich City (II.) 3-4
Manchester United–Derby County (II.) 2-2 (büntetőkkel a Derby County jutott tovább)
West Bromwich Albion (II.)–Crystal Palace 0-3
Preston North End (II.)–Middlesborough (II.) 2-2 (büntetőkkel a Middlesborough jutott tovább)

Nyitókép: Jan Kruger/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik