Foci

Már 2022-ben tönkretehetik a focivébét

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint a világbajnokság mezőnyének 48 csapatosra bővítése már 2022-ben, Katarban megvalósítható.

Arról már döntöttünk, hogy a világbajnokságon részt vevő csapatok számát 32-ről 48-ra emeljük. Ez 2026-ban lép érvénybe. Hogy akár már 2022-ben megtörténhet-e? Ismernek engem. Lehetségesnek tartom ezt. Lehetséges. Miért ne volna az?

– mondta Gianni Infantino szerdán az ázsiai konföderáció Kuala Lumpur-i kongresszusán.

Jelen állás szerint az első 48 csapatos vb-t az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó rendezi nyolc év múlva. A módosítás korábbi bevezetésének lehetőségéről Katar a jövő év elején foglal állást.

Hasszan al-Tavadi, a katari szervezőbizottság vezetője a francia hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy elemzik a megvalósíthatósági tanulmányokat és a végleges döntést még a selejtezősorozat kezdete előtt meghozzák, valamikor a jövő év első harmadában.

Az új rendszer szerint Afrika 9, Ázsia 8, Európa 16, az észak- és közép-amerikai régió 6, Óceánia 1, Dél-Amerika pedig hat csapatot adna automatikusan a világbajnokságra, további két hely pedig interkontinentális selejtezőn dőlne el. A döntés megosztja a közvéleményt, a vébémezőny felhígulásától tart a többség.

Nyitókép: Qatar 2022 Local Organizing Comm / ANADOLU AGENCY

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik