Foci

Európa Liga: „Orbán Viktor szeme láttára”

Miután csütörtök este az Európa Liga csoportkör harmadik fordulójában a MOL Vidi FC masszív, a labda ellen kompakt, az ellenfélhez zokszó nélkül alkalmazkodó, fegyelmezett futballal 2-0-ra verte Szalonikiben a PAOK-ot, az MTI összegyűjtötte, miről írnak a görög napilapok internetes kiadásai.

Nos, ahogy mi is, úgy ők is a Vidi FC megérdemelt sikeréről számoltak be:

A MOL Vidi-siker titka: fogadjuk el, ez a mi focink
A 14 éve nem látott magyar futballsiker elemzése.

Az ekathimerini.com.com emellett kitért arra is, hogy Magyarország miniszterelnöke a helyszínen szurkolta végig a mérkőzést. Azt írták:

a Székesfehérváron született Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének szeme láttára múlta felül a görög bajnokság listavezetőjét. A PAOK-nál néhány állandó kezdőjátékost pihentettek ezen az összecsapáson, és a csapat drágán megfizetett ezért. Mindez csalódást keltő egy közepes tudású együttes ellen, amelyet az AEK Athén augusztusban, a Bajnokok Ligája selejtezőjében búcsúztatott.

A tudósító hozzátette, „a Vidi játékosai kihasználták a lehetőségeiket, és megérdemelten győztek.”

Az alphafreepress.gr weboldal úgy fogalmazott „a vendégek tisztességesen nyertek a gyenge PAOK ellen.” A tudósításban az olvasható, hogy a házigazdák „nem voltak éhesek a sikerre”, a kezdőcsapat megszokott összetételét átrendező öt változtatás pedig „gyenge teljesítményben jelentkezett.” A beszámoló szerint a PAOK “néhány jobb pillanattól eltekintve végig szenvedett, és nem volt reális esélye még a pontszerzésre sem.”

Az Eleftheros Typos azt emelte ki, hogy a hazai együttesnek „csak képzeletben létezett terve a győzelemre vonatkozóan, mert megvalósítani ebből szinte semmit sem tudtak a játékosok.”

A Naftemporiki című lap szerint a PAOK „nem találta a ritmust”, és „a futballisták erőfeszítéseit nem koronázta siker” az első félidőben. Az újság azt írta, a második játékrészben „igyekezett agresszívabban játszani” a hazai csapat, de ez is “hiábavalónak bizonyult, mert gólt így sem sikerült szereznie.”

Európa Liga, L csoport, 3. forduló:

PAOK – Vidi 0-2 (0-2)
Szaloniki, Toumba-stadion
v.: Aranovszkij (ukrán)
PAOK: Paszhalakisz – Léo Matos, Varela, José Crespo, Tosca – Sahov (Prijovic, 52.), Canas – Limniosz (Varda, 46.), Pelkasz, el-Kaddouri – Karelisz (Biseswar, 65.).
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Pátkai, Hadzic, Milanov (Nikolov, 79.) – M. Scepovic (Hodzic, 65.), Huszti (Kovács I., 74.).
gól: Huszti (12.), Stopira (45.)
sárga lap: Hadzic (23.), Kovácsik (48.), Nego (73.), Fiola (75.), Hodzic (85.)

A csoport másik mérkőzésén:
Chelsea (angol) – BATE Boriszov (fehérorosz) 3-1 (2-0)

Az állás: 1. Chelsea 9 pont, 2. PAOK 3 (4-4), 3. Vidi 3 (2-3), 4. BATE 3 (4-7)

A magyar bajnok a november 8-i negyedik fordulóban a PAOK-ot fogadja a Groupama Arénában.

Kiemelt képünkön: Orbán Viktor a PAOK elleni mérkőzésen. Fotó:  Sakis Mitrolidis/ AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik