Foci

Dárdai Pál 12 milliárdos hasznot hozott a Herthának

A Bild elég érdekes megállapítást tett arról, mit hozott a pazar őszi rajt Dárdai Pál labdarúgóinak és a Hertha Berlin piaci megítélésében.

A berlini alakulat jelenleg a hatodik helyen áll a Bundesligában.

Egy hónapja nem szenvedett vereséget, ezalatt többek között legyőzte a nagyságrendekkel jobb anyagi forrással rendelkező Bayern Münchent és a Schalke 04-et is.

A tranfermarkt.de portál összehasonlította a német labdarúgó bajnokság piaci értékét a legutóbbi, június 5-én közzétett adatok szerint. Persze ez csak virtuális érték, hiszen minden játékos annyit ér, amennyit valójában fizetnek érte egy-egy átigazolás alkalmával, ám mivel több adatot is figyelembe vesz a szakportál, így mégis a valóshoz közeli értéket mutat.

Ami döbbenetes, a Hertha hat hónap alatt 30 százalékkal, 136 millió euróról 174 millióra növelte a csapat piaci értékét.

A Hertha történelme során még soha nem volt ennyire értékes. A 39 millió eurós (12,65 milliárd forintos) növekedés elég egyértelműen mutatja Dárdai Pál és a klub szakmai csapata munkájának minőségét.

A lap kérdésére Michael Preetz sportigazgató úgy fogalmazott, hogy a számok önmagukért beszélnek és egyértelműen alátámasztják, helyes klubfilozófia, hogy a fiatal tehetségekre építenek.

Az egyes játékosok és a klub értéknövekedését itt találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik