Foci

A Fradi légiósa ma már tudja, Magyarország a Kánaán

Ivan Petriak kétség kívül az egyik, ha nem a legjobb Fradi-igazolás volt a nyáron. Az ukrán szélső tízszer lépett pályára az NB I-ben, ezalatt négy gólt szerzett és négy gólpasszt adott. Jó teljesítményének köszönhetően Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány behívta a csehek elleni (1-0) Nemzetek Ligája keretbe is.

A Fradi légiósa a válogatott összetartás alatt adott interjút az ukrán lapnak, a profootball.ua-nak. Petrjak a Sahtar Donyeck labdarúgója, de a roppant erős keretébe nem fér be. Már másodjára adja kölcsön az ukránok egyik kirakatklubja, idén nyáron a Ferencvárosnak.

Petrják nehéz időszakként emlékszik vissza a Sahtarnál eltöltött időre, ahol folyamatosan csak edzett, az edzője nem számított rá, amikor pedig nagyritkán pályára küldte, jobbhátvédként számított rá. Látva a Fradiban mennyi támadóösztön rejlik a 24 éves szélsőben, ezen nem is csodálkozunk. Nyáron eldöntötte az edzője, hogy nem számít rá, újra kölcsönadják.

Hívott a Mariupol és a Ferencváros is, mindkettőnek nemet mondtam, mert jelentős visszalépést jelentettek volna a Sahtarhoz képest. Azt hallottam a magyar bajnokságról, hogy gyenge színvonalú, viszont játszani akartam, így végül elfogadtam a Fradi ajánlatát. Jobb egy gyengébb csapatban játszani, mint ülni a padon

– jellemezte Petriak a Sahtar és a Fradi közötti különbségre.

Egy másik lap, az ua.tribuna.com viszont már nem csak a minőségbeli különbséget emelte ki Petrjak mondanivalójából, hanem azt is, ma már másképp látja a Fradit, mint amikor döntenie kellett:

Fogalmam sem volt elsőre, hova jövök, de a legjobb dolog, ami történhetett velem,hogy a Fradihoz igazoltam. Bízom benne, hogy meg tudnak egyezni a Sahtarral, és végleg a Fradi játékosa leszek. Remek a hangulat a stadionunkban ahova Európa minden országából érkeznek megfigyelők. Csak akkor mondhatsz nemet egy magyarországi ajánlatra, ha a Sahtar vagy a Dinamo Kijev játékosa vagy, és játszol. Magyarországon az első tíz jobban megfizet, mint Ukrajnában a két nagy klub kivételével bárhol.

(Fotó: Az újpesti Mijusko Bojovic (b), Branko Pauljevic (j) és a ferencvárosi Ivan Petrjak (k) a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Újpest FC mérkõzésen a fõvárosi Groupama Arénában 2018. szeptember 29-én.
MTI Fotó: Czagány Balázs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik