Foci

A Bayern München vezérkara nekitámadt a médiának

A Bayern München labdarúgócsapatának pénteki sajtótájékoztatóján többen azt a bejelentést várták, hogy menesztik Nico Kovacsot, akivel enyhén szólva döcög a bajor rekordbajnok szekere. A Bayern hét forduló után csak a hatodik (13 pont, 4 győzelem, 1 döntetlen, két vereség), és ez sokkolja a szurkolókat. és a média munkatársait.

Niko Kovac mellett a teljes vezérkar, Uli Hoeness elnök, Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató és Hasan Salihamidzic sportigazgató is megjelent a sajtótájékoztatón, ezzel egyfajta tüntetést tartottak (egyelőre) edzőjük mellett.

Jelenlétükkel azt deklarálták, hogy nem engednek a nyomásnak, nem a média, hanem a vezetés dönti el, mikor ki az edző. Rummenigge úgy fogalmazott, a vezetők egyetértenek abban, hogy azt a stílust, amellyel az utóbbi hetekben, vagy például a válogatott meccsek után támadják játékosaikat, nem hajlandóak elfogadni a továbbiakban a médiától.

Manuel Neuerről, akit négyszer választották meg a világ legjobb kapusának, durva dolgokat írnak. Persze hibázott, de ez nem ok arra, hogy egyből rágalmazzák, ahogy Mats Hummels és Jérome Boateng sem játszanak nyugdíjas focit? Úgy tűnik, hogy a sajtó nem ismer határokat. Mostantól nem tűrjük el az ilyen írásokat. Megvédjük a játékosainkat, az edzőnket és a klubot

– fogalmazott az elnök. A bajorok jogi lépéseket fontolgat egyes újságírókkal szemben, akik szerintük valótlanságokat terjesztenek.

A Bayern labdarúgói legközelebb szombaton, 15.30-tól, a Wolfsburgban tudnak ellentmondani a média kritikájának.

(Nyitókép: MIGUEL VILLAGRAN / POOL / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik